Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dünya Bankası'ndan alınan 14.2 milyar liralık kredinin Hatay için kullanılacağını söyledi.

HATAY 8.04.2024 17:09:00 0
Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay Valiliği’ni ziyaretinin ardından Hatay’da, Türkiye - Kore Dostluk Kenti Geçici Konaklama Merkezi’nde düzenlenen iftar programına katıldı. Antakya Aksaray Mahallesi Atatürk Caddesi’nde bulunan Emlak Konut Şantiyesinde, yapımı devam eden deprem konutlarımızı yerinde inceleyen Bakan Özhaseki, AFAD’da koordinasyon toplantısını milletvekilleri, Vali Mustafa Masatlı ve belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirdi.  

EXPO yerleşkesinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e ziyarette bulunan Bakan Özhaseki, Hatay’da bundan sonra hizmet dönemi olduğunu, Hatay'ı eski şaşalı günlerine döndürmek için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söyledi.

Depremde en fazla zarar gören yerin Hatay olduğunu ve bunu herkesin bildiğini dile getiren  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı  Özhaseki, “Elde ettiğimiz özel bir kredi var Dünya Bankası'ndan tam 14,2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız. Projelerimiz hazır. Önümüzdeki günlerde ihalelere çıkacağız. İnşallah en güçlü firmalar alacak. Ve bizim istediğimiz şekilde hızlı davranıp bir taraftan su şebekelerinin tamamını yenileyeceğiz. Depolarımızı yapacağız. Bir taraftan kanalizasyon hatlarımızı yapacağız. Bir taraftan da arıtma Tesislerimizi gözden geçirip onları da belediyemizle birlikte en faal bir şekilde çalışacak hale getireceğiz” diye konuştu.

Özhaseki, planlarının gelecek sene ortası veyahut da güz aylarına kadar Hatay'daki bütün hak sahiplerine hem evlerini hem iş yerlerini bitirip verebilmek olduğunu vurguladı. Özhaseki konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çok acı hatıralarımızın olduğu buradaki mahallelerimizde daha önceden kentsel dönüşüm yapalım diye uğraştığımız mahallelerde bile bir sürü provoke olaylarla mani olmak için çırpınanlar şimdi vicdanen nasıl hissediyorlar kendilerini bilemem. Çünkü oralarda binlerce vatandaşımız öldü. Keşke olmasalardı. Keşke yedi sekiz sene önce başlattığımız bu kentsel dönüşüm projelerini burada bitirebilmiş olsaydık, binlerce vatandaşımız da yaşıyor olurdu. Ama artık geriye bakmıyoruz. Bunları söylemenin de kimseye bir faydası yok. Bundan sonra biz önümüze bakacağız. Biz burada bakanlık olarak hep var olacağız. Valilik zaten sağ olsun üzerine düşeni yapıyordu. Şimdi de inşallah belediye tarafında büyükşehir tarafında ve ilçelerimizde hep birlikte kol kola gireceğiz. Hatay'ı ayağa kaldıracağız.”


Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

İlkokul öğrencileri vali koltuğunda

Sembolik başkan 'denetim' istedi

CHP il başkanı istifa etti

"Mücbir sebep hali en az bir yıl uzatılmalı"

Prof. Görür: Faylardaki stres transfer oldu

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74