Asgari ücret en az 2 bin lira olsun

Emeğin Partisi (EMEP) İskenderun ilçe örgütü, asgari ücretin insanca bir yaşam için en az 2 bin lira olması gerektiğini belirtti ve kentte buna ilişkin imza kampanyası başlattı; halka dağıttığı bildiriyle seslendi.

23.12.2017 09:50:42 0
Asgari ücret en az 2 bin lira olsun

Akın Bodur/İskenderun

Ulucami Caddesi üzerinde ve eski Bit Pazarı Alanında dün, birg ünlük imza kampanyası başlatan Emeğin Partisi İskenderun ilçe örgütü, 2018 yılında geçerli olacak asgari ücret için komisyonun çalışmalarına başladığını anımsattı. Mevcut asgari ücretin 1.404 lira olduğunu anımsatıp, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu´nun 'İşçiler fedakarık yapmalıdır' dediğini ifade eden EMEP Hatay İl Başkanı Mevlüt Bulgur, TUİK´in dört kişilik bir ailenın açlık sınırını 1.544 lira, oksulluk sınırını 5.030 lira olarak belirlediğini ve milyonlarca işçinin açlık sınırının altında yaşadığını belirtti.

´Asgari ücret, genel ücreti durumuna geldi´
Eskiden asgari ücretin işi başlangıç ücreti olduğunu ifade eden Bulgur, 'Oysa bugün asgari ücret, ülkenin genel ücreti durumuna geldi. Milyonlarca işçi asgari ücret alıyor. Çağdaş dünyadaki çalışanlardan hem daha uzun süre çalışıyoruz, hem de daha düşük ücret alıyoruz. Aldığımız ücret yetmediği için mesaiye kalmak zorunda kalıyoruz. Türkiye ekonomisi büyüyor, kalkınıyorsa, çalışalar bundan naden pay olamıyor? İşçilerin sefaleti neden her geçen gün artıyor?' açıklamasını yaptı.

Ücret asgari, vergi azami
Ücretin asgari, ancak kesilen verginin azami olduğunu ifade eden Bulgur, 'Hiçbir patron işçisi kadar vergi ödemiyor. Maaş almadan gelir vergisi, ekmek alırken bile tekütim vergisi ödüyoruz, yetmiyor. Vergi dilimi adı altında kesinti arttırılıyor. Ekim ayından itibaren asgari ücret ikinci vergi dilimine giriyor. Ücretlerimiz yüzde 20 üzerinden vergilendiriliyor ve bizden kesilen gelir vergisi 302, 17 liraya ulaşıyor' dedi.
Asgari ücretim sadece asgari ücret alanları değil, tüm ücretli çalışanları ilgilendiren bir mesele olduğunu anlatan Bulgur, asgari ücretin en az 2 bin lira olmasını, asgari ücretten verginin kaldırılmasını ve alt geçim indiriminin asgari ücrete dahil edilmemesini istediklerini ifade etti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00