Asfalt tesisi çalışmasında inceleme

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kente yeni bir asfalt plenti projesi kazandırmak için çalışmaların başlatıldığını anımsattı.

GÜNCEL 14.09.2018 10:17:56 0
Asfalt tesisi çalışmasında inceleme

Nesrin Geyik/İskenderun

 Dingil, Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel ve AKPİskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili ile birlikte Modern Evler Mahallesinin üst tarafında bulunan taş ocakları bölgesinde İskenderun Belediyesi tarafından kurulumu başlatılan Asfalt Plenti Projesi tesisinde incelemede bulundu.
Geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında belediyenin asfalt şantiyesi kurma girişiminde bulunduğunu ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Dingil, 'Yeniden yapılanan bir İskenderun için asfalt ihtiyacı hat safhadaydı. Bu durumu yıl içerisinde yaptığımız ihaleler ile çözemiyorduk. Çünkü yıl içinde ikinci kez ihale yapma imkânı mümkün değil. HATSU, Telekom, TEDAŞ gibi kurumların yeni yapılmış asfaltları bir süre sonra belli bir nedenle kazarak, tadilat yapmaları yollarda büyük bir sıkıntı oluşturuyordu. Burada olmamızın nedeni İskenderun´un yeni bir asfalt şantiyesi kuruluyor olması. Bundan sonra 5/1 fiyatına asfalt imal edeceğiz. Plent ikinci el bir makine olmasına rağmen çok yeni çok cüzi bir fiyata aldık. Hatta bunun kırma taşını da biz buradaki taş ocakları ile anlaştık ücretsiz alacağız. Saatte 120 ton asfalt üretimi yapacağız. Toz olayı yok. Mazot yerine sıkıştırılmış gaz kullanacağız. Yakıt fiyatı düşecek. Kızgın yağ tankı içinde. Bugün aynı şantiyenin sıfır maliyeti 3-4 milyon Euro iken biz 1.3 milyon liraya hizmete sokacağız. İskenderun´da yaz, kış hava müsaade ettiği sürece asfalt çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.
Tesiste incelemede bulunan Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel de şu değerlendirmeyi yaptı: “Asfalt plenti şantiyesini gezmek ve bir takım incelemelerde bulunmak için buradayız. Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve çalışma arkadaşlarına ve işin yüklenicisi olan firma yetkililerine teşekkür ediyorum. Gerçekten proje çok hızlı ilerliyor. Proje yakın zaman da da tahmin ediyorum tam kapasite hizmete girmiş olacak. Bizler gelecek için çalışıyoruz. İskenderun´un birçok sorununa da el atacağız. Tüm kurumlarımız ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışıp halkımıza en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde olacağız.'
Seyfi Dingil, milletvekili Özel ve AKP İskenderun İlçe Başkanı Bilgili, tesis alanında incelemede bulundu ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90