Arsuz´da taşerona TİS öncesi bilgilendirme

Bilgilendirme toplantısında konuşan DİSK Başkanı Çerkezoğlu:Nimeti paylaşmayanlar, külfeti paylaşmaya çalışıyor

EKONOMI 13.10.2018 10:16:22 0
Arsuz´da taşerona TİS öncesi bilgilendirme

Arsuz Belediyesinde çalışan, taşerondan kadroya giren şirket işçilerine yönelik “Sözleşme Ön Bilgilendirme” toplantısına düzenlendi. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel İş Sendikası Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin ve Genel İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek katıldı.

'Demokrasinin olmadığı yerde emeğin hakları olmaz'
Yeni üyelerine ´hoş geldiniz´ diye seslenen DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, şunları söyledi: 'Biliyoruz ki demokrasinin olmadığı yerde emeğin hakları olmaz, emeğin haklarının olmadığı yerde de demokrasi olmaz. O yüzden biz DİSK olarak bu ülkenin tüm demokrasi birikimini ortadan kaldırarak ülkeyi adım adım bir tek adam rejimine sürüklemeye çalışan, başkanlık sistemi adı altında tüm yetkileri tek kişide toplayarak bizlerin, işçilerin, emekçilerin katılım kanallarını tümüyle ortadan kaldıran bu yönetim anlayışına karşı da demokrasi mücadelesi vermek, adalet mücadelesi vermek bizim en önemli görevimiz. Yıllardır nimeti bizimle paylaşmayanlar, şimdi külfeti bizimle paylaşmaya çalışıyorlar. DİSK olarak çok açık bir şekilde söylüyoruz, her gün evimize gelen ekmeğin daha da küçülmesine yol açan, her gün cebimizdeki paranın daha da değersizleşmesine yol açan bu ekonomik krizi biz yaratmadık. İşçi sınıfı borçlu değil tersine işçi sınıfı alacaklıdır. Yıllardır ürettiğimiz milli gelirden payımızı almadığımız için alacaklıyız. Yıllardır bu ülkede alnımızın teri ile çalışıyoruz, ürettiğimiz değerden paramızı almadığımız için biz borçlu değiliz. Biz alacaklıyız. Bu krizin bedelinin de bizlere, işçilere, emekçilere ödetilmesine karşı, faturanın bize kesilmesine karşı da sonuna kadar mücadele etmeliyiz.'

'Sözleşmeyi bir oturumda tamamlayacağız'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya da 'DİSK sadece kendi alanında değil, Türkiye´de kamu çalışanlarının da fiili ve meşru mücadelesinin önder bir örgütüdür. Hiçbir patron, hiçbir anne, hiçbir baba kendi hâkimiyetini kolay kolay teslim edemez. Nasıl ki bir anne bir baba çocuğunun taleplerini çocuğunun ısrarı sonucu yerine getiriyorsa, bir işverende ne kadar devrimci olursa olsun, ne kadar emekten yana olursa olsun, mutlaka ve mutlaka döner kendi kurumunu kendi yapısını korumaya çalışır. Emeklerinizi terk ederek, birikimlerinizi terk ederek kadromsu bir yola girmenizde doğru değil. Ankara´daki saltanata son verdiğimizde, işte o zaman işçinin, emekçinin, halkın iktidarı kurulduğunda gerçek hakkınız ne ise bunları alacaksınız. Bunun bir tek yolu var sizin bu güne kadar yürüttüğünüz onurlu mücadeleye devam etmeniz gerekiyor' dedi.

Güleryüz: Düzenlemelere itirazımız sürüyor

Genel İş Sendikası Mali İşler Daire Başkanı Güleryüz ise, “Tarafların görüşü alınmadan ve 2 Nisan 2018 tarihi itibarı ile bu süreç tamamlandı. Ve taşerondaki bütün işçiler belediye işçilerine aktarıldı. Bizim bu düzenlemeye itirazlarımız var. Birden çok itirazımız var. Birincisi belediye şirketlerine aktarılan işçi kardeşlerim kadrolu sayılmadı. Biz bütün belediye şirketlerine aktarılan işçi arkadaşlara tam kadro istiyoruz. Ve bu konudaki mücadelemiz devam edecektir. Bizler belediye şirket işçilerine devlet idamesi istiyoru' değerlendirmesini yaptı.

Berkyürek: Yetki sürecini hızlandıracağız

Genel İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Berkyürek de şunları söyledi: “Sizin üyeliklerinizi tamamladık. Üyelikler tamamlandıktan sonra, yasa gereği toplu sözleşme yapabilmemiz için bakanlığın bize yetki vermesi gerekiyor. Biz yetki için çalışmalarımızı hızlıca başlattık. Hızlandıracağız. Yakın bir zaman içerisinde bu bize gelecek. Yetki gelir gelmez belediyemizle toplu sözleşme görüşmelerine başlayacağız. Yani bir oturumda toplu sözleşmeyi yapıp çıkacağız.'
Belediyeye bağlı Arsuz İmar Limited Şirketine bağlı kadrolu işçilerin Genel İş Sendikasına üye olduğu belirten Culha, 'Biz ´emek en yüce değerdir´, sloganını atan bir partinin belediyesiyiz. Bizlerde emek eksenini, CHP olarak bütün hayatın her alanında örgütlü bir yapıyı destekleyen zihniyeti savunmaktayız. Gerek memur sendikasında, gerekse işçi sendikasında sendikayla yaptığımız sözleşmelerde sürekli işçimizin haklarını koruyan, işçimizin yaşam standardını dikkate alan bir zihniyetle hareket ettik. Hali hazırda en yüksek maaşı alan belediye personeli konumundayız. Dayanışma içerisinde yapılan bir ekip çalışması sayesinde biz bu başarıyı sağladık. Bu şekilde dayanışma içerisinde çalışmaya devam edeceğiz, ekip ruhuyla devam edeceğiz' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00