Arsuz´da klorlama cihazlarına saldırı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Arsuz´da 15 adet su deposunda bulunan güneş paneli ile klorlama sistemlerine saldırı düzenlenerek zarar verildiğini bildirdi. Açıklamada, saldırının içme

10.08.2017 11:26:48 0
Arsuz´da klorlama cihazlarına saldırı

 

Saldırının Arsuz´a bağlı Tülek, Tatarlı, Pirinçlik, Karagöz, Helvalı, Harlısu, Kozaklı ve Kışla Mahallelerinde su depolarına yapıldığı ifade edilen açıklamada, cihazların kablolarının kesildiği, güneş panellerinin kırıldığı, klor hortumlarının kesildiği ve cihazlara bağlı akülerin çalındığı kaydedildi.

Arsuzlulara sağduyu çağrısı yapıldı
HATSU´dan yapılan çağrıda Arsuz sakinlerine sağduyu çağrısı da yapılarak vatandaşların sağlığını ve geleceğini düşünmeyerek klorlama işleminin yapılmasına engel olmak isteyenler kamuoyunun takdirine bırakıldı.

Saldırı kirlilik nedeni oldu
TC Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu İçme ve Kullanma Suyu Coğrafi Bilgi sisteminde güncel olarak belirtilen ve açıklama ile birlikte servis edilen fotoğraflarda klorun bulunmadığı yerlerin bariz olarak belirtildiğini açıklayan Genel Müdürlük, içmesuyuna kasıtlı olarak klor katılmasını engellemek amacıyla depolarda bulunan klorlama sistemlerine defalarca yapılan saldırılar sonucu cihazların zarar gördüğünü ve klorlama yapılamadığı için suyun kirlendiğini aktardı. Yasal işlem başlatıldı
HATSU, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği´ne göre klor düzeyinin 0,2 ile 0,5 ppm aralığında verilmesi gerektiğini ve içmesuyuna klor verilmesinin mecburiyetini kabul etmeyerek depolara zarar veren kişilerin tespit edilmesinin akabinde yasal işlemlerin yapılacağını da bildirdi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49