Arsuz´da 8 Mart etkinliği

Kent Konseyi Kadın Meclisi´nin evsahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, kadınlar talepleri için Arsuz´da da alandaydı

GÜNCEL 7.03.2021 19:24:41 0
Arsuz´da 8 Mart etkinliği

Arsuz Atatürk Kent Meydanı´nda pandemi önlemleri gözetilerek gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde kadınlar sosyal, siyasal ve ekonomik talepleri dile getirdi, kadına yönelik ayırımcılık, ötekileştirme ve şiddete karşı dayanışma çağrısında bulundu, kadın cinayetlerinin durdurulmasını istedi. İlk imzacısı Türkiye´nin olduğunu İstanbul Sözleşmesi´ne yönelik yükümlülüklerin ve 6284 sayılı kanunun etkili biçimde uygulanmasının şartının da vurgulandığı toplantıda, “Fiili eşitsizlik ve her türlü ayrımcılığa karşı acil önleme ihtiyacımız var” denildi.

Güven: Geleceği şekillendiren kadınlardır

Etkinliğin ilk konuşmasını yapan Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, “Biz 365 gün kadınların, dezavantajlı kesimlerin hatırlanması ve gerekenin yapılmasını istiyoruz, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi. Kadın ve emek kavramlarının çağrışımına işaret eden Başkan Güven, kadınların geleceği de şekillendirdiğini kaydetti.

Sayek´ten ‘şiddetin olmadığı 8 Mart´ dileği

Arsuz Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, kent dışında olmasından dolayı mesajını yazılı iletti. Sayek mesajında, “Dünya Emekçi Kadınlar gününüzü yürekten kutluyor kadına şiddetin, tacizin ve cinayetlerin olmadığı 8 Martlar diliyorum” dedi. Başkanvekili ve Yürütme Kurulu Sekreteri Leyla Sakaroğlu da toplantıda yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: “Güçlü kadın güçlü toplum demektir. Mutlu kadın mutlu toplum demektir. Kadın gelişirse toplumda gelişir. Kazanılmış haklarımıza kendimiz ve özellikle çocuklarımızın yarınları için sahip çıkalım. Mustafa Kemal Atatürk´ün biz kadınlara bıraktığı mirası sonsuza dek koruyacağız.”

“Kadınlar toplumun temel direği”

Engelsiz Arsuz Derneği Başkanı Serhat Gökpınar, İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara ile İskenderun Kadın Platformu sözcüsü Belgin Ayrancı´nın da mesajlarıyla katkı verdiği etkinlikte Arsuz Kent Konseyi Kadın Meclisi adına Başkan Remziye Berkyürek ise şu mesajı verdi: “Kadınlar toplumun temel direğidir. Onlar eş, anne, sevgili, çocuk olabiliyorlar. Ancak unutulmamalıdır ki kadınlara eğitim fırsatı verildiğinde toplumda öncü olma potansiyeli taşırlar. Ancak maalesef biz kadınlar bugün genel yargı ve beklenti kalıpları içerisinde sıkıştırılıyor ve çoğu kez sevdikleri tarafından cinayete kadar gidebilen hertürlü şiddete ve tacize maruz kalıyorlar.Bunları yapanlar da mevcut adalet sistemi sonucu aklanıyorlar.”

“Bir parçamız da Samsun´daydı”

Sivil toplum kuruluş temsilcileri, AKP, MHP, İYİ Parti ve CHP´nin de davetlileri arasında yeraldığı toplantıda siyasette eşit temsil mekanizmalarının hayata geçirilmesinin şartına dikkat çeken Arsuz Belediye Meclis üyesi Sadet Berkyürek de şunları söyledi: “İlk imzacısı Türkiye´nin olduğunu İstanbul Sözleşmesi´ne yönelik yükümlülüklerin ve 6284 sayılı kanunun etkili biçimde uygulanmasının sağlanması talebimiz var. Buradaki tabloyla, İstanbul Sözleşmesine yönelik yürütülen çalışmalarla ilgili tüm siyasi partilerin, tüm bileşenlerin ortak bir tavırla Arsuz´dan mesaj verdiklerini kabul ediyoruz. Ekonomik, siyasal, sosyal taleplerimiz var. Yine siyasal alanda kadınların ana kademelerin yardımcısı olarak görülmeden, eşit temsiliyetle yeralacakları günleri diliyorum. Yüreğimiz bu meydanda atarken bir parçamız da şiddet görüntülerinin yaşandığı Samsun´daydı.”

/resimler/2021-3/8/0103064071359.jpg


Anahtar Kelimeler: Arsuz Mart etkinliği

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00