Arsuz´a doğalgaz için ilk kazma vuruldu

2017 yılı Çalışma programına Belediye Başkanı Nazım Culha´nın girişimiyle alınan Arsuz´a doğalgaz yatırım projesinin temeli Karaağaç´tan atıldı.

21.07.2017 10:59:14 0
Arsuz´a doğalgaz için ilk kazma vuruldu

Sadet Berkyürek/İskenderun

 Arsuz´da Karaağaç Mahellesi´nde Kasım ayı başında doğalgaz akışının sağlanacağı belirtildi. Projelendirme çalışmasının Karaağaç´tan başlayarak Konacık´a kadar olan imarlı alanda tamamlandığı ve uygulamanın etaplar halinde başlayacağı kaydedildi.
Doğalgaz projesi temel atma töreni Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Aksagaz Hatay - Osmaniye Bölge Müdürü Metin Ceyhan, İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, İlçe Müftüsü Mustafa Dönmez, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Arsuz Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, işadamları, STK temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, mülki amirler, kent sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti. Törenin açılış konuşmasını yapan Aksagaz Hatay-Osmaniye Bölge Müdürü Metin Ceyhan, Nazım Culha´nın baskıları ve girişimi sonucu Arsuz´un Şubat ayında doğalgaz kapsamına alındığını belirtti. Ceyhan, Ceyhan, 'Arsuz´da yapılacak olan yatırım projemiz kapsamında 1 adet yüksek basınç düşürme istasyonu ve ölçüm istasyonu ile 5 adet orta basınç düşürme istasyonu(şehir içi basınç düşürme istasyonu) kurulacak olup, 21,5 km. çelik şebeke, 953 km. polietilen şebeke, 309 km. servis hattı(konut bağlantı hattı) döşenecektir. Yatırımın toplam maliyeti 91,3 milyon liranın üzerindedir. Karaağaç Mahallemizin yatırım bedeli 28, 4 milyon lira, bu yatırımın yaklaşık 4 milyon lirası 2017 yılında hayata geçireceğiz” diye konuştu.

'Yaşam kalitesini arttıracak her çabaya varız”
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da törendeki konuşmasında kente değer katacak ve halkın yaşam kalitesini yükseltecek her türlü projeyi sorumluluk alanında olsun olmasın ilçeye kazandırma gayretinde olduklarını ifade etti. Culha, “İlçenin geleceğine yön verecek projeleri hayata geçirdik. Bugün de büyük bir azimle verdiğimiz mücadele sonucu ilçemizi doğalgaza kavuşturacak olmanın ve ilk hamleyi sizlerle birlikte yapmanın büyük mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Göreve başladığımız gün itibariyle Osmaniye ve Hatay illerini kapsayan doğalgaz projesi içerisinde Arsuz yoktu. Yaklaşık 3 yıl süren bir uğraştan sonra 9 şubat 2017 tarihinde Arsuz bu proje kapsamına alındı. Doğalgaz projesi bir devlet projesidir” dedi.

Arsuz´a yönelik altyapı projelerinin birlikte eşzamanlı yürütülmesi ile ilgili çabaya da işaret eden Culha, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Doğalgaz ve elektriğin yeraltına alma çalışmaları ile birlikte altyapının da başlaması ve bu çalışmaların tek bir kazı çalışmasıyla gerçekleştirilmesini hedeflediklerini söyleyen Başkan Culha, 'Göreve başladığımızda yine ilçemizde elektrik sorunu vardı. Yine huzurunuzda eski Toroslar Tedaş, şimdiki Enerjisa´ya teşekkür ediyorum. Can suyu dediğimiz bir çok notada, enerjinin aksadığı bir çok noktalarda taleplerimiz doğrultusunda trafo tesisi yaptılar ve şebeke revizyonuna gittiler. Hali hazırda bizim 5 tane köyden gelen Kurbağı, Haymaseki, Tülek, Haymaseki, Tatarlı mahallelerimizin bir bütün elektrik şebekesi yapılmaktadır. Proje dahilinde ihalesi yapılıp şu anda başlayan Nardüzü ve Karaağaç Mahallemizi kapsayacak olan bölgedeki yüksek gerilim şebekesinin hepsi yeraltına alınacaktır. Bu bağlamda da alçak gerilim şebekesinin hepsi revize edilecek, yenilenecek ve ihtiyaç duyulan 11 adet trafo merkezleri ilave edilecektir. İnşallah bu işlemler bittikten sonra bu bölgede de elektrik sorunu yaşanmayacaktır. Bunlarla ilgili de kapı aşındırdık ve bu devlet yatırımları ilçemize geldi. Doğalgaz ve elektrik ile birlikte altyapı da başlarsa halkımızı sadece bir defa yoracağız.”

Altyapı müjdesi Çaparali´den
HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali de törende yaptığı konuşmada Arsuz - 1 ve Arsuz - 2 olmak üzere projesi hazırlanan altyapı çalışması için 60 milyonluk ödeneğin önümüzdeki hafta içerisinde onaylanmasını beklediklerini söyledi. Arsuz-1 ve Arsuz-2 olmak üzere projenin hazır olduğunu ifade eden Çaparali, onayın ardından ihaleye çıkılacağını belirtti.

İhtiyaçların sınırsız olduğunu söyleyen Arsuz kaymakamı Musa Sarı ise şunları ifade etti: “. Yaklaşık 7 aydır ilçede görev yapıyorum. Belediye Başkanımızın bu konuyla ilgili defalarca Ankara´ya gittiğine ve üzerinde hassasiyetle durduğuna şahit oldum. Kendisine gayretleri için, sarf ettiği emekten dolayı teşekkür ederim. AKSAGAZ Bölge Müdürümüz de, HATSU Genel Müdürümüz de bizlere güzel müjdeler verdi. Ben de bir mülki amir olarak, ilçenin bir yöneticisi olarak halkımız adına bu sözlerin takipçisi olacağımı buradan ifade etmek istiyorum.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19