"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Akın Bodur/İskenderun

HATAY 30.05.2024 18:50:00 0

Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, kentin coğrafyası ve kimyasının, tarım ve turizm üzerine kurulu olduğunu, 10 yıldır devam eden bu çalışmalardan taviz vermeyeceklerini söyledi. Üstün, "Bu projeyi sürdüreceğiz. Tarım ve turizmi çok daha büyük ölçekte gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Belediye bünyesinde oluşturacağımız ekiple sadece 5 yılı değil, 25-50 yılı hedefleyen anlayışla sürdüreceğiz. Çok daha geniş bir turizm anlayışını hayata geçirmek istiyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Arsuz Belediye Başkanı Üstün, bir soru üzerine Nardüzü bölgesinde beş dönümlük ormanlık alana alana Tarım Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışma yapıldığını, "dumansız sanayi bölgesi" planlandığını belirtti. Üstün, "Ama orası şu anda 2B statüsünde halen. Orayla ilgili çalışma yapılıyor. İnşallah Tarım Organize Sanayi Bölgesi hayata geçer. Tarım Organize Sanayi Bölgesini önemsiyorum" dedi.

“Bütün coğrafyanın, Arsuz'un başkanıyım”

Seçim sürecinin bittiğini, seçim döneminde kendisine ve partisine oy verenlere teşekkür eden Üstün, "1 Nisan'dan sonra sadece parti partilerimize bize oy verenler değil bütün coğrafyanın, Arsuz'un belediye başkanıyım. Ve sadece oy verenlere değil, halka hizmet edecem" diye konuştu. Üstün, kentin demografik yapısını çok iyi bildiğini, kendisinin de bu yapının bir parçası olduğunu ifade ederek, "Yörede yaşam kalitesini bir parça yukarı çekme amacımız var" dedi.

“Bize sürdürülebilir bir bütçe bıraktı”

Karaağaç mahallesindeki Begonvilla'da düzenlediği basın toplantısında hayatta en kötü şeyin kötü niyet ve fesatlık olduğunu ifade eden Üstün, iletişimin doğru kurulması halinde anlaşılmayacak, uzlaşılamayacak hiçbir şeyin olmadığını söyledi.
Arsuz Belediyesinin kasasında 4 milyon lira nakit paranın olduğunu, belediye şirketlerinde paranın olduğunu ancak onun "mücbir sebepten dolayı ertelenen vergi, SSK ve tazminat gibi borçların" ödenmesi için kullanılacağını anlatan Üstün, "Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, bize sürdürülebilir bir bütçe bıraktı" sözleriyle belediyenin alacak-verecek, kasa ve borç durumunu değerlendirdi.

“Halkın bizden ne istediğinin farkındayız”

Belediye meclis üyeleri ve müdürlerin de katıldığı toplantıda, kısa, orta ve uzun vadeli projelerini yaptıklarını anlatan Sami Üstün, ekip arkadaşlarının projelerin detayı üzerinde çalıştığını, bunları bir sonraki toplantıda açıklayacağını belirtti. Üstün, "Söz verdiğimiz her ne varsa onları hayata geçirmek için teknik ekibimiz çalışıyor. Arsuz halkının bizden ne istediğini biliyoruz, bunun farkındayız, her zaman doğrudan yana olmak için çalışacağız, çalışıyoruz. HepimizİN doğru değerler etrafında ardında bir araya gelmemiz gerekiyor" diye konuştu.

'Yaparım, ederim' anlayışı 1 Nisan'da sona erdi"

1 Nisan sonrası bazı şeylerin değiştiğini, geçmişte depremi fırsat olarak görenlerin artık bunu sürdürmeyeceğini anlatan Üstün, "Müdürlere, kanuna, mevzuata aykırı bir talebi yapmayın, diye talimat verdim. Bir deprem geçirdik ve bu durumu fırsatçılık olarak görenler oldu. Bu fırsatçılara taviz olmayacak. 1 Nisan’dan sonra artık bu yaklaşımı bırakıyoruz. Meclis üyeleri ve başkan yardımcılarımızla ortak bir fikir olarak ortaya koyduk. Bu fırsatçılık artık yapılmayacak. Halkımız da bizden bunu beklemiyor. Böyle bir irade göstereceğiz. Artık hepimizin doğrudan yana olması gerekiyor. Yanlış herkes için yanlıştır, doğru da aynı şekilde. 'Ben yaparım, ederim' anlayışı 1 Nisan itibarıyla sona erdi. Doğruyu daha geniş kitlelere ulaştırmak için basın mensuplarına ihtiyacımız var. Ortada bir hata olur ama hata ile suçu birbirine karıştırmamak lazım. Bir şehrin ayağa kalkmak için sadece belediye başkanı, meclis üyeleri ve belediyenin kadrosunun çalışması yeterli olmaz. Bir şehrin sahibi halktır. Ayağa kalkmamız için ev bir ayağa kalkmak ancak elbirliğiyle olur" dedi.

“İş yapmaya geliyorum, şahısların beklentilerine cevap vermeye değil”

Bir soru üzerine seçilmesinin karşılığı olarak bir kişiyi başkan yardımcılığına getireceği ve bir ailenin imar düzenlemesiyle ilgileneceği iddialarını yalanlayan Arsuz Belediye Başkanı Üstün, "Benim olduğum yerde imar rantı iradesi hayat bulmaz. O kişinin başkan yardımcısı olmayacağını da uygulamada göreceksiniz. Ben iş yapmaya geliyorum, şahısların beklentilerine cevap vermeye değil. Halka hizmet edeceğiz. Seçimlerde destek verenler oldu. Bu destekler bir beklenti karşılığında olmadı ve olmayacakta" diye konuştu.

Destek gerektiren projeler CHP'ye iletilecek

Hazırlayacakları destek gerektiren projeleri dosya halinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’ne iletteceklerini, CHP’nin de büyükşehir belediyelerinin imkanları dahilinde taleplerini karşılamaya çalışacağını anlatan Üstün, CHP’nin projelerin hayat bulması için yurt dışı ve yurtiçi kaynaklar araştıracağını söyledi.

Kent konseylerini "olmazsa olmazları" arasında gösteren Üstün, "Konseyler bizim karanlıkta fenerlerimizdir, adeta. Geleceği ışık tutuyorlar. Muhtarlar ,halk meclisleri ve meclis üyelerini önemsiyoruz. Bir kuş tek kanatla uçamaz. Kuşun uçması için iki kanadını çıkması lazım. Bunlar da bizim kanatlarımızdır" dedi.

Çalışanları çıkarmak yerine daha çok işçi alımı yapacaklarını, sahada eleman ihtiyacı olduğunu, çalışanları motive ederek daha verimli hale geleceklerine inandıklarını belirten Üstün, öncelikli çalışmaları arasında temizlik, park, sahil yürüyüş yolu görüntü düzeni olduğunu da kaydetti. Temsiliyetin halk adına konuşmak olduğunu belirten Üstün, bunun bir zümrenin temsili olmalısı gerektiğini anlattı ve başarılı olacağına inandığını, görevi gençlere devretme noktasında bir ortam hazırlayacağını da belirtti.


Anahtar Kelimeler: "Arsuz tarım turizm üzerine kurulu"

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00