Geçici işçlerin akitleri feshedildi

İskenderun Belediyesinin İSKENT adlı şirketinde seçimden 6 ay önce işe alınan 189 geçici işçinin iş akti, seçim sonrası göreve gelen aynı partinin belediye başkanı Mehmet Dönmez'in yönetimi tarafından yenilenmedi.

İSKENDERUN 1.05.2024 14:46:00 0
Geçici işçlerin akitleri feshedildi

İskenderun/SES
Geçici işçilerin sözleşmesi yenilenmeyince, yaklaşık 170 kişi, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı öncesinde işsiz kalmış oldu. İşçiler, İskenderun Belediyesi eski Başkanı Fatih Tosyalı döneminde işe alınmış, 5 ay 29 gün sonra ise sözleşmelerinin yeni belediye döneminde yenilenmemesi üzerine çıkış işlemi yapıldı. İskenderun Belediye Başkanı Dönmez yönetiminin istemesi halinde işçilerin sözleşmesini yenileyebileceği ama bu tercihini "işçi fazlalığı var" gerekçesiyle kullanmadığı öğrenildi. İskenderun Belediyesi şirketi İSKENT işçilerinin belli bir bölümü artık işsiz.

“İş bulmak benim boynumun borcu”

İskenderun Belediye Başkanı Dönmez, belediye tarafından iş akti feshedilen edilen işçilerle bir araya geldi ve "Dün de bugün de, yarın da İskenderun ve İskenderun'a emek verenlerin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz" değerlendirmesi yaptı. Dönmez, "İşten çıkarılan kardeşlerime iş bulmak benim boynumun borcu. Sizler bana emanetsiniz. İskenderun’un şehri emini olarak bu yolda ilerliyoruz. İnsanların gelecekleri ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Bu insanların her an 'işten atılacak mıyım' kaygısı yaşamadan, kendi geleceklerini kurmalarını sağlamak bizim en büyük görevimiz" diye konuştu. Yazılı yapılan açıklamaya göre, iş akti feshedilen işçilerle helalleşen Dönmez, "Merak etmeyin, ben Mehmet Dönmez olarak hepinizle tek tek ilgileneceğim. Kapım sizlere her zaman açık, gözünüz arkada kalmasın dedi.

Keskin'den ‘partizanlık’ yorumu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, AKP'li İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez'in belediyede çalışan 189 geçici işçinin sözleşmesini uzatmayıp, işten çıkarmasını eleştirdi. Keskin, "Göreve gelmeden önce hiçbir belediye personeli işten çıkarılmayacak, diye söz veren Dönmez'in ilk icraatı, işini ehliyle yapan personeli işten çıkarmak ve yerine yandaşları yerleştirmek oldu" değerlendirmesini yaptı.

Keskin: Keyfi uygulama

CHP'li Keskin, AKP'li Dönmez'i eleştirdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "31 Mart seçimlerinde İskenderun halkının iradesiyle seçilen belediye başkanı, maalesef kişi ve partizanlık odaklı uygulamalarla İskenderun Belediyesi'nde çalışan birçok personeli keyfi bir şekilde işten çıkarmıştır. Bu keyfi uygulamalar, hukukun üstünlüğünü ve iş güvencesini hiçe sayarak, çalışanların emeklerini yok saymakta ve mağduriyet yaratmaktadır. İşten çıkarılan personeller arasında liyakatıyla bilinen, yıllardır hizmet veren ve İskenderun halkına büyük katkı sağlayan kişiler de bulunmaktadır. Bu tür keyfi uygulamalar sadece bireyleri değil, aynı zamanda İskenderun'un gelişimine de zarar vermektedir. Dönmez göreve gelmeden önce verdiği sözü unutup, işini ehli ile yapan belediye personelini işten çıkartıp, yerine yandaşlarını yerleştirmektedir. Bu keyfi uygulamaları kınıyor ve işten çıkarılan personellerin haklarını savunacağımızı belirtmek istiyorum. Hukukun üstünlüğünü ve adil bir iş ortamını savunarak, İskenderun'un kalkınması ve halkının refahı için çalışmaya devam edeceğiz."

Ne olmuştu?

İskenderun Belediyesinin İSKENT adlı şirketinde seçimden 6 ay önce AKP'li İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı yönetimi tarafından işe alınan 189 'geçici işçi'nin iş akti, seçim sonrası göreve gelen aynı partinin belediye başkanı Mehmet Dönmez'in yönetimi tarafından yenilenmemişti. İskenderun Belediye Başkanı Dönmez yönetimi, işçilerin sözleşmesini "işçi fazlalığı var" gerekçesiyle yenilememiş, tercihini bu yönde kullandığı ifade edilmişti. İşten çıkartılan bir gur;p işçiyle buluşan Dönmez, "İşten çıkarılan kardeşlerime iş bulmak benim boynumun borcu. Sizler bana emanetsiniz. İskenderun’un şehri emini olarak bu yolda ilerliyoruz. İnsanların gelecekleri ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Bu insanların her an 'işten atılacak mıyım' kaygısı yaşamadan, kendi geleceklerini kurmalarını sağlamak bizim en büyük görevimiz" değerlendirmesini yapmıştı.


Anahtar Kelimeler: Geçici işçlerin akitleri feshedildi

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00