Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

"Hatay’ı kirli siyaset anlayışından kurtaracağız"

SİYASET 25.03.2024 12:32:00 0
Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

 

İskenderun/SES

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, seçilmesi halinde 1 Nisan itibariyle HBB’nin imar şirketini harekete geçireceklerini ve açta açıkta kimse kalmayıncaya kadar, konut üreteceklerini, üretilen konutları da uygun ödeme koşullarında vatandaşlara teslim edeceklerini söyledi. Öntürk, deprem şehitlerinin ailelerinden hak sahibi olmayıp ihtiyaç sahibi olanlara da konutları HBB olarak hediye edecekleri ifade etti. Öntürk, "1 Nisan sabahından itibaren önceliğimiz vatandaşlarımızın konut ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Devletimizin yapmış olduğu konutlara ek olarak, bizler de hak sahibi olamamış, depremde yakınlarını kaybeden ihtiyaç sahibi tüm emanetlerimize sahip çıkıp, konutlarını ücretsiz olarak biz hediye edeceğiz. Ayrıca kirada oturan vatandaşlarımızın da ucuz ve güvenli konutlara ulaşımlarını sağlamak amacıyla TOKİ tarafından konutlara ek olarak belediye olarak konutlar inşa edip vatandaşların ev sahibi olmalarına vesile olacağız" açıklamasını yaptı.

 

"Hatay’ı kirli siyaset anlayışından kurtaracağız" 

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Öntürk, 31 Mart’ta, Hatay’ı kirli siyaset anlayışından kurtaracaklarını söyledi. Antakya’nın Aşağıoba ve Akçaova mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Öntürk, mahallelerin eksiklerinin 10 yıl boyunca bitirilememesinin bedelini vatandaşların ödediğini söyledi. Öntürk, "Hatay 10 yıldır beceriksizlerin elinde mahzun kaldı. 10 yılda bir kentin altyapısı, suyu, yolları bitirilemez miydi? Bu mahallelerde kapalı alanlar yok. Çok amaçlı salon yok, gençler için ders çalışacakları alanlar, kadınların vakit geçirebilecekleri alanlar yok. Hatay’ın yüzde 75’inin imarı yok. Gençler evlense, ev yapmak istese tapu alamıyor. Bunlar 10 yıldır hiç hizmet yapmadı. Bunların 10 yıldır yaptıkları şey sadece bahane bulmak oldu. Kapalı kapılar ardında kirli pazarlıklar yaptılar. İnşallah Hatay halkı 31 Mart akşamı kirli siyasete son verecek. 31 Mart’ta Hatay’ı kirli siyasetten kurtaracağız ve hizmetlere hızlıca kavuşturacağız."

Öntürk, vatandaşlardan 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı adaylarına destek istedi.

 

"Herkese 31 Mart’ı beklemelerini söylüyoruz" 

Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal ve Abdulkadir Özel, AKP Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan'ın da katılımıyla Hatay Dernekler Federasyonu Başkanı Abdurrahman Taşçıoğlu ev sahipliğinde Hatay’ın kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş insanları ile bir araya gelen Öntürk, “Dünyanın çok sayıda noktasından bize destek olmak için telefonlar mesajlar geliyor. Biz herkese 31 Mart’ı beklemelerini söylüyoruz. Seçimi kazanmamızın ardından kenti ayağa kaldıracak projeleri hazırladık. Her türlü felaketin yaşanabileceği bir bölgedeyiz. Kenti sağlam şekilde inşa ederek olası felaketleri önleyebiliriz. Sivil toplum kuruluşlarının, kanaat önderlerinin fikirleri ışığında, ortak aklı kent için işleteceğiz. Hatay için projelerimiz de Cumhur İttifakı kadroları da hazır. Sizlerden tek isteğimiz Cumhur İttifakı kadrolarına destek vermenizdir” şeklinde konuştu.

 

"Bu yönetim anlayışı depremde sınıfta kaldı"

Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman, Kemal Karahan ve Lütfü Kaşıkçı, AKP İl Başkanı Mustafa Erdoğan, MHP İl Başkanı Fevzi Altay, belediye başkanları ve adaylarının da katıldığı Antakya'da düzenlenen iftarda konuşan Öntürk, şöyle konuştu: "Tarım, sanayi, turizm ve gastronomi başta olmak üzere şehrimizin ekonomik potansiyelinin farkındayız. Bunun yanı sıra deprem sonrası ortaya çıkan zaruri ihtiyaçların ve taleplerin de ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Büyükşehir belediyeciliği ve yerel hizmetler alanında başarılı uygulamalara, deneyim zenginliğine ve yetkin insan kaynakları havuzuna sahibiz. Hatay olarak da bizimle benzer nüfus ve ekonomik büyüklüğe sahip illerden çok daha avantajlıyız. Ancak devralmaya talip olduğumuz belediyenin 10 yıldır, hem idari mimarisinin hem de insan kaynakları yetkinliğinin şehre yakışmadığını ifade etmek zorundayım. Bu yönetim anlayışı Hatay’da, deprem öncesinde de en temel yerel hizmetleri yapabilme yetenek ve iradesinden yoksundu. Depremde de maalesef sınıfta kaldı. Biz talip olduğumuz belediyeyi de şehrin ihtiyaçlarına göre şehrimizle birlikte baştan inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

İftarda Antakya Medeniyetler Korosu da konser verdi.

Antakya'nın Ovakent Mahallesinde düzenlenen toplantıda da HBB yönetiminin Hatay’ın sorunlarını görmezden geldiğini ve mevcut yapının karanlık odalarda iş çevirmekten hizmet yapamadıklarını ifade eden Öntürk, "31 Mart’ta biz göreve geldiğimizde sorunları kısa sürede kalıcı olarak çözeceğiz. Hatay’ın nasıl ayağa kaldırılacağını ve yönetileceğini de herkese göstereceğiz” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19