Arıtma devredildi

Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, İskenderun ve yöresine daha sağlıklı içmesuyunun kavuşmasını sağlayacak İskenderun İçmesuyu Arıtıma Tesisi ile su depolarının DSİ tarafından Hatay Büyükşehir Belediyesine tesli

15.09.2017 12:16:49 0
Arıtma devredildi

Akın Bodur/İskenderun

Boruya deşarj HBB´nin işi

 

Gazetemize dün yaptığı ziyarette gazetemizin Yazı İşyleri Müdürü Sadet Berkyürek ile görüşen ve gazetemiz çalışanlarıyla sohbet eden Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, İskenderun Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü, arasında yapılan protokol kapsamında Aslantaj Barajından borularla gelen içmesuyunun, İSDEMİR yakınlarında kurulan skenderun İçmesuyu Arıtıma Tesisinde arıtılıp, kentte kurulan depolara deşaj edilerek, içmesuyu hattına verileceğini belirtti. Milletvekili Karasayar, 'Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ve maliyet bedeli Hatay Büyükşehir belediyesinden alınacak olan İskenderun İçmesuyu Arıtıma Tesisi ve su depolarının devri, önceki gün Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (HATSU), devri yapıldı. Artık konu Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünde (HATSU). HATSU´nun yapması gereken şey, bu suyu içmesuyu hattına pompalaması ve yörede yaşayanların yıllardır beklediği Aslantaj Barajı suyuna kavuşmasıdır' dedi.
HATSU ile DSİ arasında yıllardır yapılamayan uzlaşma nedeniyle Aslantaj Barajı suyu arıtma sistemine kadar gelmiş, ancak HBB´nin arıtma sistemi ile su depolarını teslim almaması üzerine her gün milyonlarca metkeküp denize boşaltılıyordu. Bu uzlaşmazlığın giderilmesi için DSİ ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonuç vermeyince, Hatay Valisinden sorunun giderilmesi için devreye girmesi istenmişti.


Anahtar Kelimeler: Arıtma devredildi

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00