Antakya´da Zafer Resepsiyonu

30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 97. yıl dönümünde Antakya´da 'Zafer resepsiyonu' verildi.

GÜNCEL 3.09.2019 13:27:03 0
Antakya´da Zafer Resepsiyonu

Antakya/SES

 Resepsiyon, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan´ın ev sahipliğinde, Hatay Valiliği bahçesinde yapıldı. resepsiyona Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İsmet Tokdemir ve Lütfi Kaşıkçı, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Albay Fuat Gedik, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcıvekili Tacettin Pınar, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Oral, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli, Hatay Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Salih Altun, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, belediye başkanları, iş insanları, siyasi parti ve sivily toplmum kuruluşlarının yöneticileri, dini kanaat önderleri, askerî ve mülkî erkân, şehit yakınları ve gaziler de katıldı.
Hatay Valisi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan´ın konuklarını kapıda karşıladığı resepsiyonda, Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Erhan Tekin yönetimindeki öğretim üyeleri de müzik dinletisi sundu. resepsiyonda konuşan vali Doğan, 30 Ağustos Zaferi Bayramı´nın 97. yıl dönümününün kutlandığını ifade etti ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitleri rahmet, minnet, şükranla andığını ifade etti. Vali Doğan, '19 Mayıs 1919´da Mustafa Kemal ve arkadaşları ülkenin düşmüş olduğu sıkıntılı durumdan ülkeyi kurtarmak için bir yola çıktılar. Erzurum ve Sivas Kongrelerinde manda ve himaye kabul edilemez, tam bağımsız bir Türkiye sloganıyla yola çıktılar. Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin toplanması ve Sakarya Meydan Muharebesi´yle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri tekrar ülkenin bağımsızlığı için mücadelede önemli mesafeler katetti. Bunların en önemlisi 26 Ağustos´ta başlayıp 30 Ağustos´ta tamamlanan ve uluslararası gözlemcilerin altı ayda sökülmez dedikleri bu hendekler, bu barikatlar dört gün içerisinde temizlenmiş ve Türk ordusu 9 Eylül itibarıyla da İzmir´e girmiştir. Orada kanlarını bu vatan için döken tüm şehitleri rahmetle anıyorum. Ağustos ayı bizim için zaferler ayıdır. 1071´de Sultan Alparslan Malazgirt´te nasıl bu toprakları Türk yurdu ilan ettiyse, Kosova´da Mohaç Meydan Muharebesi´nde ve Büyük Taarruz´da da bu bütün dünyaya ilan edilmiştir. Artık bundan sonra bize düşen bu topraklarda bu ülkeyi, bu cumhuriyeti yaşatıp büyütmektir. Muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkartıp çocuklarımızı geleceğe iyi hazırlamaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün bu topraklarda, sınırlarındaki bu kargaşaya rağmen, sınırlarındaki savaşa rağmen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları huzur içerisinde, barış içerisinde, refah içerisinde yaşayabilmektedirler. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin gücünü göstermektedir. Hemen 40 km ötemizde insanlar zeytin ağaçlarının altında yaşarken, açlık ve sefaletle savaşın zorluklarını görürken Türkiye Cumhuriyeti´nde insanlarımız refah içerisinde huzur içerisinde yaşamaktadır. Bunun kıymetini bilmek, birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek durumundayız. Ulusal meselelerde, milli meselelerde birtakım ayrıntıları bir kenara bırakıp Türkiye´nin birliği ve beraberliği için gayret gösterip çalışmamız lazım' dedi ve Zafer Bayramını kutladı.
Defne Belediyesi de, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Uğur Mumcu Meydanı´nda konser düzenledi. Katılımcılara zafer coşkusunun yaşatıldığı konseri, Defne Belediyesi Nazım Hikmet Korosu şefleri Cansu-Nejat Daloğlu verdi. Konserde konuşan Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel de 'Geldikleri gibi giderler, diyen Mustafa Kemal Atatürk´ün kurduğu cumhuriyetin sonsuza kadar bağımsız özgür ve çağdaş bir çizgiden ayrılmayacağına halkımız garantidir. 30 Ağustos Zafer Bayramı, ülkemizin ve cumhuriyetimizin kuruluşunun teminatı ve Cumhuriyet sürecinin en önemli durağıdır' değerledirmesini yaptı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04