Antakya için şarkılarla yürüyecekler

Hataylı müzisyenler ‘sokakta sanat’ sloganıyla 22 Nisan Cumartesi günü kenti şarkılarla adımlayacak.

HATAY 19.04.2023 19:21:00 0
Antakya için şarkılarla yürüyecekler

Antakya Müzisyen Kolektifi ve Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği’nin Cumartesi günü saat 14.00’da başlatılacak ‘müzisyen yürüyüşü’ davetinde “Öncelikli olarak Antakya'da deprem öncesinde çalışmalarını sürdüren tüm sanatçıları ve Türkiye'deki tüm sanatçı dostlarımızı Antakya'yı yeniden kurmaya çağırıyoruz” denildi. Antakya Sanat derneği, Grup Yola Düş, Hatay Sanat Kültür Edebiyat Platformu, Barbarları Beklerken Sanat Kolektifi de cumartesi etkinliğine çağrı yaptı

Uğur Mumcu Caddesinden başlayacak, şarkıların yanısıra Barbarları Beklerken Sanat Kolektifi üyesi Dolunay Aker ve Antakya Sanat Derneği üyesi Edip Yeşil de şiirlerini seslendireceği Müzisyenler Yürüyüşü için Antakya Müzisyenler Kolektifi adına yapılan paylaşımda, “Antakya tarihsel olarak bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültürel miras açısından verimli bir bölgedir. Bu topraklardaki yıkımın yeniyi yaratacak gücü bu tarihselliğinden gelmektedir. Biz müzisyenler yaşamın kurulmasında rol üstlenebiliriz. Antakya’nın tarihi sokaklarından, bu kültüre ait şarkılarla ve enstrümanlarımızla burayı yeniden inşa edeceğimizin sözünü verecek, bir halkın yaralarını birlikte saracağız” denildi.

Depremin yıkıma uğrattığı kentte tarihin de risk altında olduğu vurgulanan çağrı metninde, “Bizler dayanışma gönüllüleri, müzisyenler, şairler, ressamlar, edebiyatçılar, kadınlar, çocuklar; yeni yaşamı kurmak istiyorsak tarihimizin izlerinden beslenmeliyiz. Bunu sanatın dönüştürücü gücü ile, hafıza yaratan yönü ile yapmaya çağırıyoruz. Dizeler bu halkın acılarına ortak olmalı, her renk yeni yaşamı resmetmeli, her beste öfkeyi diri tutmalıdır. bastığımız her nota burayı hatırlatacak tınıda olmalıdır. Bundandır ki sanatı sokağa, Antakya sokaklarına çağırıyoruz. Öncelikli olarak Antakya'da deprem öncesinde çalışmalarını sürdüren tüm sanatçıları ve Türkiye'deki tüm sanatçı dostlarımızı Antakya'yı yeniden kurmaya çağırıyoruz” ifadesine yer verildi. 


Anahtar Kelimeler: Antakya şarkılarla yürüyecekler

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57