Amanoslarda hava destekli operasyon

İçişleri Bakanlığı, Hatay-İskenderun ilçesi Kaledibi Mahallesi Elmaseki bölgesinde dün hava destekli düzenlenen operasyonda ‘2 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini´ bildirdi.

GÜNCEL 18.04.2018 10:58:55 0
Amanoslarda hava destekli operasyon

 

İskenderun/SES
 Hatay Valiliği de önceki gün Payas ile Hassa ilçesi ara hattında tespit edilen iki teröristin bulunduğu alanın hava desteği ile ateş altına alınması sonucu iki teröristin etkisiz hale getirildiğini, kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
İçişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında, 'Hatay İl Jandarma Komutanlığı ve yakın hava desteği operasyonu kapsamı sonucu, Hatay-Iskenderun ilcesi Kaledibi Mahallesi Elmaseki bölgesinde 17 Nisan 2018 Salı günü 2 BTO mensubu, 2 M-16 piyade tüfeği ile birlikte olu olarak ele geçirilmiştir. Hatay ve Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca son 21 gün içerisinde Hatay-Osmaniye Amanoslar bölgesinde toplam 25 BTO mensubu olu olarak ele geçirilmiştir' denildi.

“Terör yapılanmasına darbe”
Hatay Valiliği”nden yapılan açıklamada da Amanoslarda son 5 ayda Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri, Güvenlik Korucularının katılımı ve yakın hava destekli gerçekleştirilen planlı operasyonlarla, aralarında lider kadrodan teröristlerin de ölü olarak ele geçirilmesiyle Amanoslardaki terör yapılanmasına büyük darbe vurulduğu belirtildi.
Valilik açıklamasında şöyle denildi: “16 Nisan 2018 günü saat 20.25 sıralarında ilimiz Payas ilçesi ile Hassa ilçesi ara hattında tespit edilen iki teröristin bulunduğu alan hava desteği ile ateş altına alınmış ve iki terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Teröristlerin kimlik belirleme çalışmaları sürdürülmektedir. Hava Kuvvetleri´nin desteği ile yapılan dünkü operasyon ile birlikte; 20 Kasım 2017 tarihinde Hassa ilçesinde, 26 Mart 2018 tarihinde Arsuz ilçesinde, 31 Mart 2018 tarihinde Osmaniye ilinde, 06 Nisan 2018 Dörtyol ilçesinde gerçekleştirilen operasyonlar ile İçişleri Bakanlığı tarafından arananlar kategorisinde ‘Kırmızı Liste´de yer alan sözde Amanoslar Genel Saha Sorumlusu ‘Wedat-Amed´ kod adlı Seyithan Sinet, ‘Mavi Liste´de yer alan ´Ferhat Cinda´ kod adlı Necmettin Kutum, ‘Turuncu Liste´de yer alan ‘Rızgar Amanos´ kod adlı Ahmet Uçar, ‘Gri Liste´de yer alan ‘Ahmet Redur´ kod adlı M. Emin Arı, ‘Gri Liste´de yer alan ‘Demhat´ kod adlı İsmail Özdemir ve yine ‘Gri Liste´de yer alan ‘Delil Teman´ kod adlı Yusuf Buldağ´ın da aralarında bulunduğu toplam 29 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristlerle birlikte toplam 15 adet M-16 tüfek, 34 adet M-16 Şarjörü, 10 adet Kalaşnikof tüfek, 22 adet Kaleşnikof şarjörü, 27 adet el bombası, 2 tabanca, 2 Rpg roketatar ve mühimmatı, 5 adet roketatar sevk fişeği, 3 adet anti-tank ve personel mühimmatı, 1 adet telsiz, 1 adet radyo, silahlara ait çok sayı ve ebatta mühimmat ile 15 adet sırt çantası, çok miktarda gıda ve giyecek malzemesi ele geçirilmiştir.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00