ALİKEV´de 963 gönüllü

Ali İsmail Korkmaz´ın anısını yaşatmak ve “toplum için gençlik” düşünü hayata geçirmek amacıyla 2014 yılında kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), 2016 yılı faaliyet raporunu yayımladı.

20.07.2017 10:46:58 0
ALİKEV´de 963 gönüllü

Akın Bodur/İskenderun

 Rapora göre Vakıf, 2016 yılında 3.126 kişinin hayatına dokundu; 55 öğrenciye burs desteği verdi, 281 kişiyle iyilik peşinde koştu, 963 gönüllüsüyle gençlerin toplumsal fayda sağlayan etkinliklerde yer alarak daha önyargısız, daha çatışmasız, daha eşitlikçi, daha sosyal bireyler haline gelmesine katkıda bulundu.

Toplumsal barış ve eşitliğin var olduğu, insan-doğa ilişkileri de dahil olmak üzere her türlü eşitsiz ilişkiden arınmış bir dünyayı, gençliğin katılımıyla kurarak Ali İsmail´in düşlerindeki özgür dünyayı hayata geçirmek misyonuyla kurulan ve 3 yıldır faaliyetlerini sürdüren ALİKEV, 2016 yılı içindeki çalışmalarını bir faaliyet raporuyla duyurdu.

280 kişi koştu
Rapora göre 2016´da toplam 3.285 saat hizmet veren ALİKEV, 963 gönüllüsünün sayesinde 3.126 kişinin hayatına dokundu.
Vakıf tarafından 4 sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi, 55 öğrenciye burs desteği verildi, 46 düş elçisi yetiştirildi, yıl boyunca toplam 160 saat süren 13 eğitim ve atölye düzenlendi. Vakıf kütüphanesine 10.380 adet kitap kazandırıldı, 17 film gösterimi yapıldı ve 75 takımın katılımıyla futbol turnuvası düzenlendi. İstanbul Maratonu´nda ise Emel Anne ile beraber 280 koşucu ALİKEV için koştu.

52 gence eğitim desteği
Vakıf yetkilileri 2016 yılı değerlendirmesi için şunları söyledi: 'Bu yıl ilk defa hayata geçirdiğimiz burs fonumuzda 55 öğrenciye destek vermeye başladık. Başlangıç hedefimiz 40 olmasına rağmen, destekçilerimizin katkıları sayıyı 52´ye çıkardı. İlk defa yer aldığımız İstanbul Maratonu´nda ´iyilik peşinde koşanlar´ sayesinde artık, burs fonumuzdaki 52 gencin dört yıllık eğitim desteği garanti altında. Böylece bir daha gördük ki, gençler isterse düşler gelecek oluyor.”

Düşelçisi 46 genç
“2016´nın en büyük başarısı, gençlerin toplumun faydasına sosyal sorumluluk almaları oldu. Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerde 150´ye yakın genç aktif rol oynadı. 2016´nın sonunda gençlerin ALİKEV´deki sosyal sorumluluk projelerini desteklemek için Ali İsmail´in düşlerinden yola çıkarak ´Düş Elçileri´ programını başlattık. Ali İsmail´in ´toplum için gençlik´ hareketine sahip çıkan 46 genç, programın eğitimlerine katıldı ve kendi projeleri ile topluma hizmet için harekete geçti. 2016 yılında kaynağımızın tamamını bağışlar oluşturdu. Pek çok alanda, gönüllü desteği sayesinde zorlukları aştık. Daha gidecek çok yolumuz, yapılacak çok projemiz var. Bu adımlarda asla yalnız olmayacağımızı bilmek bize güç vermeye devam edecek.”

Ali İsmail´in hayallerini vasiyet olarak gördük”
Korkmaz Ailesi ise duygularını şöyle aktardı: “Ali İsmail 2011 yılında, yani henüz 17 yaşındayken, ´Toplum İçin Gençlik´ isimli bir hareket başlatmış ve arkadaşlarını da örgütleyerek bu kapsamda birçok etkinlik yapmıştı. ´Düşlerinde Özgür Dünya´ olan Ali İsmail, bu düşlerini gerçekleştirmek için birçok faaliyet yapmıştı ve toplum için yenilerini yapmayı planlıyordu. Hatta bu kapsamda yaptığı ve yapmayı planladığı etkinlikleri raporluyor ve günlüğüne yazıyordu. Ali İsmail şu an yaşıyor olsaydı muhtemelen toplum yararına çalışmalar yapıyor ve bu çalışmalarına kurumsal bir kimlik kazandırmayı hedefliyor olacaktı. Biz ailesi olarak, Ali İsmail´in bu hayallerini bir vasiyet olarak gördük ve onun yarım kalan düşlerini hayata geçirmek için Ali İsmail Korkmaz Vakfı´nı kurduk. Bu hayalleri gerçekleştirmek için bizimle birlikte emek veren herkese binlerce teşekkür ediyoruz.”


Anahtar Kelimeler: ALİKEV gönüllü

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23