Akçay girişine güvenlik önlemi

İskenderun´a Olivin kaden ocağı ve eleme tesisi ÇED kapsamındaki toplantı öncesi mahalle girişine önlem alındı

İSKENDERUN 8.04.2021 10:19:37 0
Akçay girişine güvenlik önlemi

İskenderun´un Güzelköy, Bekbele ve Aşkarbeyli mahallelerinde yapılması planlanan Olivin Maden Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesine yönelik ÇED /Çevresel Etki Değerlendirmesi) kapsamındaki halkın katılım toplantısı, bugün Akçay mahallesinde yapılıyor. Toplantı öncesinde mahalle girişinde güvenlik önlemi alan polis, mahallede oturmayanların girişine izin vermedi. 

İskenderun´da Yaşam Platformunu oluşturan Cemevi, AKAD, İnsan Hakları Derneği, İskenderun Kadın Platformu, Arsuz Dayanışma Ağı, İsdemir İşçileri Emeklileri Derneği, Ayna Kültür Sanat Derneği, Süpürge Derneği, Sosyal Haklar Derneği, Tunceliler Derneği, Yaşam Platformu, Yarınlar Hareketi, Eğitim-iş, Tüm Emekli-Sen, Hatay Tabip Odası, CHP, HDP, EMEP, SOL Parti, TİP ve SYKP´nin de mahallerele taş ocağı kurulmasına tepki gösterdiği bildirildi.

İskenderun Yaşam Platformunu adına açıklama yapan Nilgün Selçuk, ÇED toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada şunları belirtti: 'İskenderun´da Güzelköy, Bekbele ve Aşkarbeyli mahalleleri yakınında yapılması planlanan Olivin Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesine yönelik 8 Nisan 2021 perşembe günü saat 10.30 da Akçay mahallesinde ÇED toplantısı yapılması planlanıyor. Suyumuzu, ormanımızı, havamızı yoketme projelerini kabul etmiyoruz. Yaşam alanlarımız sermaye ve onun bitmeyen kar hırsı yüzünden her gün yok edilirken bu yıkıma bir yenisi daha eklenmek istenmektedir. Kabul etmiyoruz! Bölgemizde açılması planlanan her türlü maden sahasına hayır diyoruz! Mahallemizin bütün doğal güzelliklerinin bir şantiye alanına dönüşmesine hayır diyoruz! Sağlığımızı ve geleceğimizi olumsuz etkileyecek her türlü girişime hayır diyoruz! Mahalle sakinlerimizin, ağaçlarımızın ve hayvanlarımızın toz ve toprak altında kalmasına hayır diyoruz!'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00