Ağaçlar, sabah ve akşam yakıldı

İskenderun kent merkezinde bulunan ve kentin en büyük alanları arasında yer alan karayollarına ne yapılacağı resmi olarak açıklanmazken, alanda ağaçların yakılması sürüyor.

21.09.2017 10:31:30 0
Ağaçlar, sabah ve akşam yakıldı

Akın Bodur/İskenderun

 Yörede yaşayan yurttaşlar, önceki gün akşam v edün sabah da iki ağacın yakıldığını söyledi. Kentte bulunan sivil toplum kuruluşları ise alanda basın açıklaması yapma hazırlığını başladı. Sivil toplum kuruluşları yapacakları basın açıklamasıyla, yakılan ağaçlara dikkat çekecek ve yetkililerin konuya daha hassas davranmasını isteyecek. İskenderun Çevre Koruma Derneği yönetimi de konuyu bugün yapacağı toplantıyla değerlendirecek. Derneğin, kentteki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte alanda ya da dernek binasında basın açıklaması yapması bekleniyor.
İskenderun Belediyesi alana içerisinde kültür merkezinin de olacağı proje hazırlatmış ancak bu tepki görmüştü. İskenderunlu avukat Nalan Akkülah da açtığı davayla konuyu yargıya taşımış ve alanın yeşil alan olarak kalmasını talep etmişti. Akkülah´ın açtığı dava sürüyor. Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar da 'Karayollarının tamamının yeşil alan ve park olmasını istiyoruz. Mümkünse orada sıfır betonlaşma olmalı. Bunun için de farklı kentlerdeki projeler inceleniyor. İskenderun Belediyesi yapacağı inceleme sonrası alana en uygun modeli uygulayacak. Belediyenin bu yöndeki çalışması sürüyor' açıklaması yapmıştı.

Belediye, alandaki ağaçları budamalı
Karayollarının bulunduğu bölgede yaşayanlar, alan içerisindeki ağaçların bakıszı olduğunu, kuruyan yaprak ve dalların ağaç yakmak isteyenlere zemin hazırladığını savunup, Hatay Büyükşehir Belediyesi veya İskenderun Belediyesi ekiplerinin alanda ağaç budaması yapmasını önerdi. Aynı yurttaşlar, çevrede güvenlik önlemlerinin arttırılmasını ve alanın denetlenmesini de istedi.

Kaymakamlık önlem istemişti
Eski karayolları alanındaki palmiye ağaçlarının belirli zaman aralığıyla yakılması üzerine Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Kaymakamvekili olarak görev yaptığı sırada emniyet müdürlüğü ve belediyeye yazılı talimat verdiğini açıklamıştı. Kentin Fener Caddesi üzerinde bulunan eski karayolları arazisinde park halindeki araçların camlarının kırılması ve alandaki palmiye agğaçlarının yakılmasının incelemeye alındığını ifade eden kaymakam Aydın, 'Karayolları arazisi ve çevresinde asayiş ve huzurun sağlanması bakımından ilgili/yetkili kurumlarca görev/sorumluluk alanına giren konularda gerekli tedbir ve önlemlerin alınmasının sağlanması ve anılan adres ve çevresinde asayiş kontrollerinin düzenli olarak yapılarak herhangi bir mağduriyete mahal verilmemesi bakımından gerekli hassasiyetin gösterilmesi yönünde İskenderun Emniyet müdürlüğü ile İskenderun Belediye Başkanlığına yazılı talimat bildirilmiştir' ifadesinde bulunmuştu.

Dernekten ´alanda nöbet´ önerisi
İskenderun´da dernekleşme başvurusu yaptığını duyuran Sarı Zeybekler Komitesi de, alanda bir haftada yaklaşık 8 palmiye ağacını yakıldığı ifade edip, Karayolları alanındaki ağaç katliamına son verilmesi için çevre derneklerini göreve davet etti. Meselenin sadece 3-5 ağaç olmadığını ifade eden ve geçen hafta emniyete yakılan ağaçlarla ilgili şikayet dilekçesi verdiklerini anlatan Sarı Zeybekler Derneği Başkanı Nevzat Kurt, şunları belirtti: “İskenderun´da altı mahallenin ortasında bulunan Karayolları alanında yaklaşık 100 Palmiye ağacı bulunmaktadır. Bu ağaçlar her gün olmak kaydıyla yakılarak yok edilemeye çalışılıyor. İskenderun merkezinde kalan tek boş alan olması özelliğini taşıyan bu alanda planlanan şey ne ise, biz İskenderun halkı olarak buna izin vermeyeceğiz. Bu konuda İskenderun Çevre Koruma Derneği yetkililerini göreve davet ediyorum. Bizler Sarı Zeybekler olarak Çevre Koruma Derneğinin bu konu ile ilgili yapacakları her türlü eyleme destek vereceğimizi açıklıyor, alınacak tedbirler doğrultusunda gerekirse çevrecilerle 24 saat nöbet tutabileceğimizin de altını çiziyoruz.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00