Afrin Barajında ´su tahliyesi´

Hatay ve bölgeyi etkileyen şiddetle yağış, Tahtaköprü Barajı sonrası Afrin 18 Mart Barajında da yükselen su seviyesinin düşürülmesi amacıyla kontrollü bir şekilde su tahliyesine başlandı.

GÜNCEL 18.01.2019 11:59:27 0
Afrin Barajında ´su tahliyesi´

Akın Bodur/İskenderun

Hatay Valiliği, Afrin 18 Mart Barajı kapağının kontrollü bir şekilde açılması üzerine, Reyhanlı, Kumlu ve Antakya´da, Afrin Çayı yatağının geçtiği mahallelerimizde ikamet eden vatandaşları yüksek debinin neden olabileceği sel ve taşkın risklerine karşı uyardı.
Hatay Valiliğinden önceki akşam yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Bölgemizde yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle Afrin 18 Mart Barajında yükselen su seviyesinin düşürülmesi amacıyla kontrollü bir şekilde su tahliyesine başlanmıştır. Bu nedenle 16 Ocak 2019 Çarşamba günü itibariyle İlimiz Reyhanlı, Kumlu ve Antakya ilçelerimizin sınırlarında geçen Afrin Çayı yatağının geçtiği Mahallelerimizde ikamet eden vatandaşlarımızın yüksek debinin neden olabileceği sel ve taşkın risklerine karşı dikkatli olmaları önemle rica olunur. Kamuoyuna ilanen duyurulur.'
Hatay Milletvekili Serkan Topal, Amik Ovasında yaşanan sel felaketini parlamento gündemine taşımış ve Amik Ovasında yaşanan selin, yağışlardan değil, Tahtaköprü Barajının kapağının açımasından kaynaklandığını belirtmişti.
Hatay Valiliği ise 08 Ocak Salı günü yaptığı açıklamada Tahtaköprü Barajında oluşan su seviyesinin yükselmesi üzerine baraj kapağının kontrollü şekilde açıldığını duyurmuştu. Valiliğin o açıklamasında, 'Kırıkhan ve Hassa ilçelerimizin tarımsal sulamalarında kullanılan Tahtaköprü Barajında oluşan su seviyesi, son günlerde yaşanan yoğun yağışlar dolayısıyla baraj işletme seviyesinin üzerine çıkmıştır. Bu nedenle 08 Ocak 2019 Salı günü itibariyle Tahtaköprü Barajında yükselen su seviyesi kontrollü şekilde düşürülmeye başlanmıştır. Barajdaki suyun tahliyesinde kullanılan Karasu Dere yatağının geçtiği Mahallelerimizde ikamet eden vatandaşlarımızın yüksek debiden kaynaklı herhangi bir can ve mal kaybı yaşamamaları için dere yatağı ve dere yatağına yakın bölgelerden uzak durmaları önemle rica olunur' ifadesine yer verilmişti.
Hatay valiliğinin, 11 Ocak Cuma günü yaptığı açıklamada da 77 yıllık ortalamanın iki katı oranında yağış aldığını, Antakya, Kırıkhan, Kumlu ve Reyhanlı ilçelerimizde bulunan tarım alanlarının biriken su seviyesinden etkilendiği anlatılarak, şunlara yer verilmişti: 'Yağış nedeniyle oluşan durumdan etkilenen dört ilçemiz sınırları içerisinde bulunan 26 yerleşim yerinde 1.820 üreticimize ait 78.000 dekar alanda zarar yaşandığı ilgili birimler tarafından belirlenmiştir.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22