Adaylar bölgelerine yoğunlaştı

24 Haziran seçimlerine yönelik milletvekili adayları çalışma tempolarını arttırırken, seçim çevrelerine yoğunlaştıkları gözlemlendi.

SİYASET 6.06.2018 10:34:52 0
Adaylar bölgelerine yoğunlaştı

Akın Bodur

AKP adayları Arsuz´da çalışmaları hızlandırırken, CHP´nin 2. sıra adayı Suzan Şahin, bölgeyi tararken Payas´a da ağırlık verdi. CHP´nin Belen, Payas, Dörtyol ve Erzin seçim büroları da partinin Hatay milletvekili adayları Suzan Şahin ve Rıyat Kırmızıoğlu ve ilçe yöneticileri tarafından yapıldı.

AKP Hatay milletvekili adayları Arsuz bölgesinde seçim çalışmasını arttırdı. Arsuz´un Nergizlik, Kozaklı, Pirinçlik, Kışla, Arpaderesi ve Karahüseyinli mahallelerinde yapılan toplantılara AKP´nin Hatay milletvekili adayları Hacı Bayram Türkoğlu, Abdülkadir Özel, Abdülkerim Güven, Nazlı Ecrin İnan, AKP İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili, AKP Arsuz İlçe Başkanı Nadim Tan da katıldı.
Toplantılarda konuşan Hatay Milletvekili ve AKP adayı Türkoğlu, 'Medeniyetimizin kutlu yürüyüşünde birlikte saf tuttuğumuz, menzil aldığımız milletimizin sinesindeyiz. Arsuz kararı da mührü de elinde tutan hemşehrilerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz, taş üstüne taş koyan bir iktidarız. Laf üstüne laf koyanlardan, Türkiye´nin medeniyet yürüyüşüne takoz koyanlardan asla olmadık' diye konuştu.

Şahin´den Payas´ta ziyaret
CHP Hatay milletvekili adayı Suzan Şahin, seçim çalışmalarına son günlerde Payas bölgesinde yoğunlaştırdı. Şahin, partisi CHP´nin payas ilçe yönetimi ile birlikte Payas Kaymakamı Polat Kara, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Bağ´ı ziyaret etti ve daha sonra Payas Esnaf Odası Başkanı Hasan Özkul, Payas Esnaf ve Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Oğuz ve yönetimleriyle biraraya geldi. Ziyaretlerde konuşan Şahin, 'Asil olan sizsiniz. Ben altı üstü vekilim, sizin oylarınızla seçileceğim. Canınızın istediğini gönderir, canınızın istediğini getirirsiniz. Birlikte çalışacağız. Ben başkalarına benzemem, bunu birlikte yaşayıp göreceğiz. Sizlerden bu ülke için, yaşadığımız çevre için destek istiyorum. Bugün bu ülkede çiftçi, öğrenci, öğretmen, emekli kimse mutlu değil. Öncelikle bu mutsuzluğu bizim ortadan kaldırmamız gerekiyor. Göreve gelir gelmez bu ülkede hak ve hukuku tesis ederek öncelikle mutluluğu hak ve adaleti getireceğiz” dedi.

AKP´den İskenderun´da ziyaretler
AKP Hatay milletvekili adayları Abdülkadir Özel, Abdülkerim Güven ve Nazlı Ecrin İnan, İskenderun´da yaptıkları ziyaretlerle seçim çalışmasını sürdürdü. AKP adaylarının ziyaretinde İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve AKP İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili ile yönetimi de bulundu. AKP heyeti, kentte İskenderun Şoförler Odasını da ziyaret edip, oda başkanı Erol Akın ve yönetimi ile de görüştü.

Türkmen, pazar esnafını ziyaret etti
CHP Hatay milletvekili adayı Bestami Türkmen, memleketi Kırıkhan´da pazar ziyaretinde bulundu, esnaf ve yöre halkıyla sohbet etti. Seçim çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdürdüğünü ifade eden CHP adayı Türkmen, 'Mimar Sinan´daki semt pazarını ziyaret ettik. Pazarcı esnafı ve vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştık. Vatandaşın alım gücü her geçen gün düşüyor. AKP politikaları Türkiye´yi ümitsizliğe sürükledi' değerlendirmesini yaptı.

CHP, seçim bürolarını açtı
CHP´nin Belen, Payas, Dörtyol ve Erzin seçim büroları da partinin Hatay milletvekili adayları Suzan Şahin ve Rıyat Kırmızıoğlu ve ilçe yöneticilerin tarafından yapıldı. Dörtyol ve Erzin´deki açılış töreni davullu-zurna eşliğinde çekilen halaylarla gerçekleşti. Açılışta konuşan Şahin, AKP iktidarlarında Hatay´a hak ettiği değeri bugüne kadar alamadığını savundu. Şahin, 'Daha geçen seçimde AKP´ye oy vermiş anneler çocuklarının geleceğini kararttıkları için pişmanlık duymaktadır. Anneler ´koltuğunu düşünenler, kendi geleceğini düşünenler bizim evlatlarımızın geleceği ile oynamaktadır´ demekte. Bütün annelere sesleniyoruz; CHP iktidarında Muharrem İnce´nin Cumhurbaşkanlığında seçim ile sınav tarihleri çakışırsa ertelenen seçim tarihi olacaktır. Kimse çocukların geleceği ile oynamayacak' dedi. Milletvekili adayı Kırmızıoğlu da 'Artık işin solcusu sağcısı, muhafazakarı, milliyetçisi, sosyal demokratı ayrımları bir kenarda kalmıştır. Elbette farklı siyasi partilerdeniz, ama bugün cumhuriyet, demokrasi, özgürlük, parlamenter sistem ve barış için yola çıkan herkesin yolu açık olsun' diye konuştu.

İYİ Partiden standlı çalışma
İYİ Parti İskenderun ilçe teşkilatı hazırladığı stantlarla seçim çalışmasını sürdürüyor.
İskenderun´da her gün beş farklı noktada semt, sokak ve mahallelerde stand çalışması yaptığını belirten İyi Parti yöneticileri, bu etkinliklerder vatandaşlarla bir araya geldiğini belirtti. Vatandaşlardan beklentileri dinleyen teşkilat görevlilerinin partisining enel başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener´le 25 Haziran´da güneşin aydınlatıp ampülü söndüreceği, adaletin, ekonominin, eğitimin insanca yaşam haklarına kavuşulacağını ifade ederek , seçimde destek istedi.

AKP´den esnaf ziyareti
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, AKP Antakya İlçe Başkanı Ramazan Alpaslan ve partinin Hatay milletvekili adayı Sabahat Özgürsoy Çelik, Antakya´nın Akasya Mahallesi Semt Pazarınnda esnafı ziyaret etti, esnaf ve yöre sakinleriyle sohbet etti. AKP heyeti, 24 Haziran günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı ve AKP adayı Recep Tayyip Erdoğan´ı ve AKP milletvekili adaylarına destik istedi ve seçime ilişkin bilgi verdi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00