“Abdullah Cömertlerin mücadelesini sürdüreceğiz”

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Hatay temsilciliğine Ali Kan Uçar atandı.

GÜNCEL 18.10.2018 10:22:48 0
“Abdullah Cömertlerin mücadelesini sürdüreceğiz”

Orhan Yıldız/İskenderun

TGB´nin Hatay´da yapılan toplantısının ardından temsilciliğe atanan Uçar, “Biz tıpkı 68 kuşağı gibi önceliğimiz Amerikan emperyalizmine karşı, ülkemizin bağımsızlığını esas alıyoruz” dedi. Gezi Parkı protestoları sırasında Antakya´da öldürülen Abdullah Cömert´in üyeleri olduğunu hatırlatan Uçar, Cömer´in onurlu duruşuna sahip çıkacaklarını söyledi.
29 Ekim´de Ankara´da TGB genel merkezinin Ankara´da düzenleyeceği Türkiye´ye Sahip Çık yürüyüşüne katılacaklarını belirterek gençleri bu yürüyüşe davet eden Uçar, şu değerlendirmeyi yaptı: “Biz tıpkı 68 kuşağı gibi önceliğimiz Amerikan emperyalizmine karşı, ülkemizin bağımsızlığını esas alıyoruz. Bölge ülkeleri ile birlikte Amerika´nın yıkıcılığına bir direnme kalesi kuruyoruz. Gençlik geçmişinde bir bağımsızlık mücadelesinin en önünde yürümüştür. TGB bu gün gençliğin emperyalizme karşı mücadelenin ön cephesidir. Bu cephede tüm Atatürkçüleri, devrimcileri ve yurtseverleri TGB bayrağı altında mücadeleye çağırıyorum ” dedi.
Uçar,” Hatay´dan daha önce yitirdiğimiz Abdullah Cömert bizim TGB üyemizdi. Onun kararlı duruşunu her zaman sahip çıkacağız. Cömertlerin dik duruşu bize örnek olacaktır.”
Gençliği TGB bayrağı altında birleşmeye çağıran Uçar, yazılı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Biz TGB olarak örgütsüz bir gençliğin olamayacağını söylemekteyiz. Kurtuluş savaşındaki kahramanlarımızın hepsi örgütlü, disiplinli ve genç insanlarımızdı. Türkiye tarihine damgasını vuran 68 kuşağının önderleri ve birlikte çalıştığı gençlimiz örgütlü bir mücadele yürütmüştür. Bu anlamda bütün gençliğimizi TGB bayrağı altında birleşmeye ve mücadeleyi birlikte omuzlamaya çağırıyorum.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23