7 kulübe 71 bin lira destek

Arsuz Belediyesi, kentte faaliyet gösteren 7 amatör spor kulübüne 71 bin lira nakdi yardımda bulundu.

SPOR 21.03.2018 10:07:43 0
7 kulübe 71 bin lira destek

Arsuz Belediyesi Nikah Salonu´ndaki törende, spor kulüplerine belediyenin yardım çekleri dağıtıldı. Törene, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Öztürk de katıldı. Törende, maddi yardım çekleri kulüp temsilcilerine teslim edildi.

Belediye olarak amatör spor kulüplerine yönelik yardımları sürdüreceklerini ifade eden Culha, 'Spor kulüplerine destek dönem dönem nakdi, dönem dönem de manevi oluyor. 2014 yılında nakdi yardım yaptık. 2015, 2016 yılında aynı yardımı yaptık. Kulüp ve yöneticilerden gelen mantıklı talepleri üzerinde elimizden geldiğince durmaya çalıştık. Bir şekilde aynı desteğin parça parçada olsa alınabileceği, alındığı ama nakdi alanda kulüplerimizin ciddi anlamda sıkıntı çektiği bilgisini aldık. Oradan yola çıkarak nakdi yardımın parça parçada olsa daha yararlı olacağı kanaatine vardık. Yasaların bize ön gördüğü çerçevede yapabiliyoruz. Temennimiz küçük, sembolikte olsa bu desteğin işe yaramasıdır. Yarayacağına da inanıyorum' dedi.
Karaağaç spor sahasını tarla niteliğinde olduğunu ve federasyonun da haklı olarak orada maç yaptırmak istemediğini anlatan Culha, şunları söyledi: 'Takımlar bu nedenle hem deplasman hem de kendi sahasındaki maçlarını deplasmanda oynamak zorunda kalıyordu. Seyirci dezavantajını, nakdi ve buna benzer ulaşım sorununun olduğunu gördük. Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğümüzle görüştük, sonuç çıkmadı. Bakan Çağatay Kılıç geldiğinde bir stadyum ve kapalı spor salonu talebinde bulundum, ama bir sonuç çıkmadı. Baktık ki tırnaklarımızı uzatıp saçımızı başımızı kaşımamız gerekiyor, Karaağaç bölgesine saha yaptık ve federasyon da onayladı. 2017-2018 sezonuna yetişen bir saha oldu, hatta maç yapılıyor. Gözcüler sahamız gündemde. Fiili olarak kullanılıyordu ama Milli Emlak Müdürlüğü´nün mülküydü, yaptığımız müracaat ve görüşmeler sonucunda Arsuz Belediyesine tahsis edilmiş durumda. Şu anda istediğimiz şekilde tasarrufta bulunabiliriz. Bir sonraki hamlemiz Gözcüler olacak. Üçüncü hamlemiz de büyük ihtimalle Nazdüzü olacak. Bunlar gönüllülük temelinde yaptığımız işlerdir. Şu anda biri Bölgesel Amatör Lig (BAL), ikisi de 1. Süper Amatör Lig olmak üzere toplam 7 kulübümüz, bu külüplerde bulunan 11-19 yaşları arası 39 takım var.'
Yardımların takımlara cindi fayda olacağını ifade eden Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Öztürk de, katkılara teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: kulübe lira destek

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29