500 konteyner yerleşime açıldı

İskenderun'da depremzedeler, Üsküdar Belediyesi'nin desteğiyle tamamlanan konteyner konutlara yerleştirildi. Bakan Soylu: İskenderun'da acil yıkılması gereken ve enkaz olan binaların yüzde 65'ini kaldırdık

İSKENDERUN 8.04.2023 21:14:00 0
500 konteyner yerleşime açıldı

Üsküdar Belediyesi tarafından, İskenderun Teknik Üniversitesi Kampüsüne kurulan konteyner kent yerleşime açıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ile İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın da katılımıyla konteyner kentte verilen iftar yemeğinde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘’Kalıcı konutlar bitene kadar buradayız’’ dedi. “Bir ilçe belediyesi Üsküdar olarak adeta bir büyükşehir belediyesi gibi çalışıyoruz” diyen Başkan Türkmen, İskenderun’da günlük yemek dağıtımını sürdürdüklerini de kaydetti.

Önemli bölümü Üsküdar Belediyesi desteğiyle tamamlanan ve 500 konteynerden oluşan İskenderun Teknik Üniversitesi Yerleşkesi içinde yaşam alanları, aşevi, yemekhane, aile sağlığı merkezi, kreş, kütüphane, çamaşırhane ve idari bina bulunuyor.

Açılışı yapılan yerleşkede verilen iftar yemeğinde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu anda İskenderun'da acil yıkılması gereken ve enkaz olan binaların yüzde 65'ini kaldırdıklarını belirterek, "Bayrama kadar çok süratli gidiyoruz. O yüzde 35'i de bitireceğiz" dedi.

Depremzede  her zaman yanlarında olduklarını, ‘başlarını sıcak yuvalarına sokana kadar’ buradan ayrılmayacaklarını ifade eden Bakan Soylu, şunları kaydetti:

"Çadırların kurulmasından, konteynerlerin altyapısına kadar. İlk günlerde hastanelerin hizmet verebilmesi için mazotun getirilmesinden, jeneratörlere kadar. Konteyner kentlerdeki çamaşır ve kurutma makinelerine kadar. Vatandaşlarımızın sahurda yiyeceği iftarlığa, kahvaltılığa kadar. Çocuklarımızın çadır kentlerde eğitimden geri kalmaması için Milli Eğitim Bakanlığıyla koordine edilen öğretmenler ile YGS ve YKS'ye hazırlanmalarına kadar teker teker ilgileniyoruz."

İskenderun'da depremin izlerini sileceğiz

İskenderun'da bayramdan sonra ağır hasarlı binaların bitirileceğini de söylerine ekleyen Bakan Soylu, şunları kaydetti: "Bir taraftan enkazları kaldırıyoruz. Şu anda İskenderun'da acil yıkılması gereken ve enkaz olan binaların yüzde 65'ini kaldırdık. Bayrama kadar çok süratli gidiyoruz. O yüzde 35'i de bitireceğiz. Bayramdan sonra da ağır hasarlı binalara başlayacağız. Onları da en kısa sürede bitirmiş olacağız. Bu esnada konutlar yapılıyor. Onlar da bir yıl içerisinde bitecek. İlk günlerde bunları söyleyemiyordum. Çünkü acımız derindi. Şu anda da hüznümüz çok. Ama bugün gelecek adına birkaç şey söyleyebiliriz. İskenderunlular hiç endişe etmesinler. Allah'ın izniyle İskenderun'dan depremin izlerini sileceğiz. Daha güvenli, daha dirençli, gelecek nesillere sorumluluğumuz olan daha güçlü binalarda yaşamaya devam edeceğiz."

Sadece bina da yapmayacaklarını aktaran Bakanımız Sn. Süleyman Soylu, "Aynı zamanda bu şehrin duygusunu kültürünü, sanatını, komşuluğunu yeniden ihya edecek anlayışı hep birlikte yeniden yeşerteceğiz. Bize itimat edin. Cumhurbaşkanımıza bugüne kadar itimat ettiniz. Hiç mahcup etmedik" dedi.


Anahtar Kelimeler: konteyner yerleşime açıldı

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10267,09%-0,10
  • DOLAR

    32,29% -0,12
  • EURO

    34,83% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2414,46% 0,89
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21