Dört denizi kanoyla aştı

Kanoyla 4.700 kilometrelik yolculuk… Kız çocuklarının eğitimine dikkat çekmek için Türkiye’nin dört denizini kano ile geçen Şenol Özdemir İskenderun’a ulaştı.

TÜRKIYE 30.12.2022 18:38:00 0
Dört denizi kanoyla aştı

Akın Bodur/İskenderun

4.700 kilometrelik Hopa-İskenderun arası mesafeyi kürek çektiği kanoyla giden Şenol Özdemir, Artvin'den başladığı yolculuğunu Hatay'da sonlandırdı.

Kano yolculuğuna 14 Mayıs’ta Hopa’dan kürek çekerek başlayan Özdemir, İskenderun'a ulaştı. İskenderun'daki Belediye Nikah Salonu yanındaki kumsalda karaya çıkan Özdemir, kano yolculuğu ile kız çocuklarının okuması konusunda farkındalık yaratmak ve bu çabaya katkı sunmak amacı taşıdığını söyledi. Özdemir'i karaya çıkışında İskenderun Deniz Ticaret Odası ve Sahil Güvenlik komutanlığı ekipleri karşıladı.

Dört denizi aşan; Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'de kürek çeken Özdemir, yedi ay önce başladığı yolculuğunda 91 gün denizde kaldığını, hava şartları nedeniyle 127 gün denize açılamadığını ifade etti. Özdemir, en zor koşulları Ege Denizi'nde yaşadığını, iki buçuk metreyi bulan dalgalarla boğuştuğunu söyledi. Özdemir, yolculukla dünyanın en büyük hilalini çizdiğini, bir arkadaşının da en büyük yıldızı oluşturduğunu belirterek, iki etkinlikle dünyanın en büyük ay-yıldızını çizdiklerini ifade etti.

“Kız çocuklarının okuması toplum için önemli”

Mustafa Kemal ve Hazreti Muhammed'i de kadınların doğurduğunu anımsatıp, kadınların okumasının çok önemli olduğunu söyleyen Özdemir, "Kadınlar ne kadar kültürlü olursa toplum da o kadar gelişir ve ileriye gider. Kadınların okuması bu nedenle önemli" dedi.

Özdemir, yeni hedefinin iki kıta arasındaki en yakın mesafeyi bulup, ticaret yollarını takip ederek kanoyla geçmek olduğunu da söyledi. Sahil Güvenlik Komutanlığı timlerinin sürekli yanında olduğunu ve annesi-babasından çok arayıp sorduklarını, her durakta karşıladıklarını belirten Özdemir, İskenderun Körfezi'nde kendisine eşlik eden ve karşılayanlar arasında bulunan Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanlığı timlerine teşekkür etti. Özdemir, hava koşullarının uygun olması halinde yarın Arsuz'a geçeceğini, aksi halde turunu İskenderun'da sonlandıracağını belirtti.

"Mavi Vatan"ı da tanıtmayı istemiş

"Kano gezgini" adlı internet sayfası da bulunan Özdemir, yolculuk öncesi "Kano ile Mavi Vatan" projesinde yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: "Türkiye’nin deniz sınırlarının başladığı ve bittiği iki nokta arasında (Artvin Hopa Gürcistan sınırdan başlayıp Karadeniz, Marmara, Ege denizi ve Akdeniz’i geçerek Hatay Suriye sınırına kadar) deniz kanosu ile Koruncuk Vakfı yararına bir farkındalık oluşturmak için kürek çekeceğim. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek istiyor ve yaklaşık dört ay süreceğini öngördüğüm zorlu bir maceraya atılıyorum. Daha önce 2017 yılında sigara ve uyuşturucuya karşı farkındalık oluşturmak için İstanbul Bostancı’dan kanomla Trabzon’a kadar 1.000 km gitmiştim, yine 2019 yılında 19 Mayıs’ın 100. yılı dolayısıyla tarihimizi değiştiren Bandırma vapurunun kaptanı sayın İsmail Hakkı Durusu’nun torunu Nejat Ulugöl’den aldığımız al bayrağımızı dönemin Samsun Valisi İsmail Kaymak beyefendiye kürek çekerek götürüp teslim ettim. Daha öncekiler gibi bu sefer de Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirmek için Artvin’den başlayıp Hatay Suriye sınırına kadar deniz Kanosu ile 4500-5000 km kadar yol gideceğim."


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00