3 kentte kaçakçılık operasyonu

Hatay'da güvenlik güçlerinin İskenderun, Hassa ve Antakya'da yaptığı operasyonlarda çok miktarda gümrük kaçağı malzemenin ele geçirildiği açıklandı.

HATAY 13.10.2022 16:51:00 0
3 kentte kaçakçılık operasyonu

Antakya-İskenderun/SES

Hatay Valiliğinden yapılan 'basın bilgi notu' açıklamasında şunlara yer verildi: "Hatay İl Jandarma Komutanlığının Jandarma Suç Araştırma Timleri ile Hassa Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında müşterek yapılan istihbari çalışmalar neticesinde A.T.  isimli şahsın aracında yapılan adli aramada piyasa değeri yaklaşık 300.000 TL olan 1 ton 500 kilogram kaçak tütün ele geçirilmiştir. Şüpheli şahıs gözaltına alınarak adli ve idari işlemlere başlanmıştır. Hatay İl Jandarma Komutanlığının Kaçakçılık ile mücadelesi kapsamında yapılan çalışma neticesinde İskenderun İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Güzelçay mahallesinde gümrük kaçağı sigara satıldığı duyumu alınması üzerine, şüphelilerin  ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 1.132 paket kaçak sigara ele geçirilmiştir. Şüpheli şahıslar hakkında adli işlem başlatılmıştır. Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince sahte/kaçak alkollü içki imalatının veya satışının deşifre edilmesi amacıyla yapılan çalışmalarda E.Ç.'nin Antakya'nın Serinyol Mahallesinde bulunan ikametinde yapılan aramada, 36 şişe gümrük kaçağı içki ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak E.Ç. hakkında 5607 sayılı kanuna muhalefetten işlem yapılmıştır. RM.'nin Antakya'nın Küçükdalyan Mahallesi'nde bulunan deposunda ve 31... plakalı aracında yapılan aramada, 1.440.000 adet gümrük kaçağı makaron ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak şahıs hakkında 5607 sayılı kanuna muhalefetten işlem yapılmıştır."

4 ilçede uyuşturucu operasyonu

Güvenlik güçlerinin Arsuz, Dörtyol, Antakya, Reyhanlı'da yaptığı operasyonlarda çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Olaylarla ilgili olarak 7 kişi gözaltına alındı.

Hatay Valiliğinden yapılan 'basın bilgi notu' açıklamasında şunlara yer verildi: "Hatay İl Jandarma Komutanlığının uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında yapılan çalışma sonucunda Dörtyol'un Kuzuculu mahallesinde ikamet eden M.Y. isimli şahsın ev ve eklentilerinde uyuşturucu madde arama köpeği Kobra ve Volta eşliğinde yapılan aramada; 2.450 gr. içime hazır kubar esrar maddesi, 10 gram kenevir tohumu, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 26 adet 12 kalibrelik av fişegi ele geçirilmiş, şüpheli M.A gözaltına alınarak adli işlemlere başlanılmıştır. Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Arsuz'un Nardüzü Mahallesi Bereket Caddesi üzerinde durumlarımdan şüphelenilerek durdurulan C.B. ile K.M.A.'nın yapılan üst aramasında, 1 adet ruhsatsız tabanca, 14 adet fişek, 9,69 gram esrar, 9 adet captagon,11,83 gram metamfetamin, 1 adet payp ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak şahıslar hakkında TCK 191. maddeden ve 6136 sayılı kanuna muhalefetten adli işlem yapılmıştır. M.D.’nin Antakya'nın Saraykent Mahallesi’nde bulunan ikametinde yapılan aramada;14 gram kubar esrar, 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet şarjör, 4 adet fişek ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak M.D. hakkında TCK 191. maddeden işlem yapılmıştır. U.T.'nin Arsuz'un Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan ikametinde yapılan aramada; 3,5 metre boylarında 3 kök hint keneviri, 275 gram esrar ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak şahıs hakkında TCK 191. maddeden ve 2313 sayılı kanuna muhalefetten adli işlem yapılmıştır. B.A.'nın Reyhanlı'nın Yeşilova Mahallesi'nde bulunan ikametinde yapılan aramada; 1 kilo 522 gram esrar, boyları 5 ile 10 cm arasında değişen 9 kök hint keneviri ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak şahıs hakkında TCK 188. maddeden adli işlem yapılarak adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alınmıştır."


Anahtar Kelimeler: kentte kaçakçılık operasyonu

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00