39 projeye 55 milyon destek istendi

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı´nın yönetim kurulu toplantısına Kahramanmaraş´ta yapıldı.

GÜNCEL 17.02.2021 16:32:25 0
39 projeye 55 milyon destek istendi

İskenderun/SES

Kahramanmaraş Ramada Otelde, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz´ın başkanlığında yapılan toplantıya, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Ali Gizlici, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy da katıldı.
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, toplantının açılışında konuşan DOĞAKA Başkanı ve Osmaniye Valisi Yılmaz, “Ajansın faaliyetleri 2021 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde devam etmektedir. Destek programları kapsamında, 2020 yılı Kasım ayı içerisine ilan edilen Turizm Altyapısının İyileştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında değerlendirme süreci tamamlanmıştır. Toplam 20 milyon TL destek bütçesinin olduğu programa Hatay´dan 14, Kahramanmaraş´tan 19 ve Osmaniye´den 6 olmak üzere toplam 39 adet proje başvurusu yapıldı. Bu projelerde toplam bütçe 82 milyon TL olup, ajansımızdan talep edilen destek miktarı ise 55 milyon TL.´dir' dedi.
DOĞAKA taraftan ilk kez uygulanan ´finansman desteği´ modelinde yeni programların uygulanabilmesi için hazırlıkların son aşamaya geldiğini ifade eden Yılmaz, özel sektörde yatırım yapacak gerçek ve tüzel kişilerin yatırım amaçlı olarak kullanacakları kredinin kar payı ya da faiz giderlerinin ajansımız tarafından karşılanacağını, bu programların ilanı için ilgili banka ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yapılan hazırlıklar tamamlanmak üzere olup, birkaç hafta içerisinde ilan edilmesinin planlandığını kaydetti. DOĞAMKA´nın destek mekanizmaları arasında yer alan Güdümlü Proje Desteği kapsamındai İskenderun Teknik Üniversitesi Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi Projesi ile Kahramanmaraş Çağlayancerit Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi Projesinin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandığını, her iki projenin uygulama sözleşmelerinin imzalanıp, satın alma sürecinin başlatıldığını anlatan Yılmaz, 'Program ve proje bazlı faaliyetlerin yanı sıra araştırma-inceleme çalışmalarına da devam edilmektedir. Bu kapsamda Gastronomi Stratejisi Eylem Planı çalışması tamamlanmıştır. Bölgenin önemli turizm değerlerinden biri olan yemek kültürü alanında potansiyel yatırım konuları, altyapı yatırımları ve insan kaynaklarının geliştirilmesi gibi birçok konuda tespit ve önerilerin yer aldığı çalışma, ilgililerin ve yararlanıcıların istifadesine sunuldu. Tanıtım çalışmaları kapsamında Şehir Ödülleri Türkiye 2020 organizasyonu için DOĞAKA tarafından yapılan başvurularda; ´Hatay Gastronomisi´ Yılın Gastronomi Şehri Ödülünü, ´Arsuz Sokak Sağlıklaştırma Projesi´ Yılın Sosyal Altyapı Ödülünü, ´Hatay Samandağ Vakıflı Köyü´ Yılın Köyü Ödülünü ve ´Çok Kültürlü Samandağ İlçesi´ Yılın İlçesi Ödülünü kazanmıştır' dedi. DAĞAKA yönetimi, gündemindeki maddeleri görüşerek, karara bağladı. Görüşülen maddeler arasında 39 proje için talep edilen 55 milyon lira destek de yer aldı.
Öte yandan Hatay Valisi Doğan, DOĞAKA YK toplantısı için gittiği Kahramanmaraş´ta, mevkidaşı olan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun´u da makamında ziyaret etti. Valilikten yapılan açıklamaya göre, iki vali, bir süre sohbet etti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04