33.500 kitap, okuyucuyu bekliyor

Felsefeden bilime, ekonomiden sanat ve spora kadar her konuda ve çeşitleri olan binlerce kitabın raflarda okuyucusunu beklediği İskenderun Halk ve Çocuk Kütüphanesinde, 33 bin 500 kitap bulunuyor.

EĞITIM 1.01.2017 08:31:20 0
33.500 kitap, okuyucuyu bekliyor

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun´da kütüphane var mı? Birçok kişi bu sorunun yanıtını bilmiyor. Oysa yarım asrı aşan süredir, yöre halkına hizmet veriyor, o bilgi yuvası. Binlerce kitapla kentte ve kırsalda yaşayanlara, bölgede oturanlara hizmet veren İskenderun Halk ve Çocuk Kütüphanesi, özellikle de öğrencilerin ders çalışma, ödev hazırlama adreslerinden birisi...

Çocuklar için güvenli ders yeri

Felsefeden bilime, ekonomiden sanat ve spora kadar her konuda ve çeşitleri olan binlerce kitabın raflarda okuyucusunu beklediği İskenderun Halk ve Çocuk Kütüphanesinde, 33 bin 500 kitap bulunuyor.

10 bine yakın kitabın çocuklara özel hazırlanan eserlenden oluştuğu bilinen İskenderun Halk ve Çocuk Kütüphanesindeki yayımlanmış kitaplar, çocukların hem öğrenip, bilgilenmesi, hem de ufuklarının genişlemesi adına hizmet veriyor. 

Elbette, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülke Kültür ve Turizm Bakanlığının kararı doğrultusunda, yasaklananlardan arındırılmış haldeki kitaplar, çocuk okuyucularını bekliyor. 

Günde 60´a yakın çocuğun uğradığı mekan olan İskenderun Çocuk Kütüphanesi, onların ders çalışma, ödev hazırlama, araştırma yapma imkanını veriyor. Arkadaş guruplarıyla birlikte de ders çalışabilen çocuklar, o guruplar için hazırlanmış masalarda paylaşımı öğrenmeye, arkadaşlığı güçlendirmeye dersleriyle başlıyor. İnternete bakıyor, kütüphane bahçesinde de oynayabiliyorlar; Biliyorlar ki, orası güvenli bir mekan...

En çok eser edebiyat üzerine

10 binin üzerinde felsefe gurubu eserlerin, 15 bine yakın da edebiyat türünün bulunduğu yetişkinlere yönelik kitapların bulunduğu İskenderun Halk ve Çocuk Kütüphanesindeki eserler, sadece kütüphanede değil, ödünç alma uygulaması kapsamında da okurlar tarafından alınıp, ev, işyeri ya da parklarda okunabiliniyor. 

Yılda 100 bin okuyucuyu ağırlıyor

Kütüphaneye giden sayısı, mevsime, hava durumuna göre değişse de, her gün 150 dolayında yetişkinin de gittiği yer, İskenderun Halk Kütüphanesi. Yılda 100 bine yakın okurun gittiği İskenderun Halk Kütüphanesi, eser zenginliği açısından da ülkenin en büyük ve en eski kütüphaneleri arasında...

Kitap kokusunu solayanlar yetişkinler arasında derslerini hazırlayıp, ödevlerini yapan da var, araştırma için kullananlar da. KPSS ve üniversite sınavına hazırlanmak için gidenler de bulunuyor, İskenderun Halk Çocuk Kütüphanesini. Kültür ve Turizm Bakanlığının gönderdiği 143 süreli yayının de yer aldığı kütüphanede, İskenderun´daki yerel yayınlar da okurlar için bulunuyor. 


Anahtar Kelimeler: kitap okuyucuyu bekliyor

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90