27 milyon euroluk altyapı

Borçlanma ve sözleşme imzalama yetkisi önce HBB Meclisi tarafından reddedilen Arsuz´un da 1. Etap altyapısını kapsayan altyapı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile sözleşme imzaladı.

GÜNCEL 22.06.2018 10:32:21 0
27 milyon euroluk altyapı

İskenderun/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü (HATSU), Samandağ ve Arsuz´da yapılacak altyapı yatırımlarında kullanacağı finansman için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile sözleşme imzaladı. Sözleşme ve borçlanmaya ilişkin yetki talebi HBB Meclisi tarafından önce reddedilmiş, ardından ikinci kez meclise getirilen madde oy çokluğuyla kabul edilmişti.
Altyapı projelerini hayata geçirmek için HATSU ve EBRD arasında HATSU Genel Müdürlüğü´nde düzenlenen imza törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali ile EBRD Belediye ve Çevre Yatırımları Müdürü Fatih Türkmenoğlu de katıldı.

Arsuz´a 240 km kanalizasyon şebekesi
HBB Başkanı Savaş, 200 kilometrelik Samandağ içme suyu şebeke yenilemesi ve 240 kilometrelik Arsuz kanalizasyon şebeke yapımı için finansmanın sağlandığını, yakın zamanda ihaleye çıkarak, çalışmalara başlanacağını söyledi. Hatay´da önemli altyapı projelerinin hayata geçtiğini ifade eden HATSU Genel müdürü Çaparali de Samandağ içme suyu şebekesi ve Arsuz kanalizasyon şebeke yapımı için ekonomik girişimlerin tamamlandığını söyledi.
HATSU´dan yapılan açıklamada, 27 milyonu kredi, 7 milyonu hibe olmak üzere toplam 34 milyon Euro´nun projesi hazır olan Samandağ içme suyu ve Arsuz kanalizasyon şebekesi yapımında kullanılacağını ifade edildi.

Borçlanma yetkisini AKP grubu reddetmişti
Borçlanmaya ilişkin Mayıs ayı içinde red oyu verilmesi üzerine HBB´nin CHP Grubu basın açıklaması yaparak, kamuoyunun dikkatini AKP Grubunun yaklaşımına çekmişti. Açıklamada, altyapı yatırımına ilişkin bölümde şu ifadelere yer verilmişti: “HATSU´nun Dörtyol, Samandağ ve Arsuz ilçelerinin alt yapı sorununu çözmek amacıyla meclis gündemine getirdiği borçlanma talebi (bunun 7 milyon avrosu hibe olmasına rağmen) AKP´li meclis grubunca hiçbir gerekçe gösterilmeksizin, tamamen keyfi şekilde reddedilmiş, bu red kararı hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle belediye başkanınca meclise tekrar iade edilmiş ve meclisin 2/3 ısrar çoğunluğunu bulamaması sebebiyle bu borçlanma maddesi geçebilmiştir.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00