25 aileye tatlı patates fidesi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ın, kırsal kalkınma projesi kapsamında Hataylı çiftçilere yönelik bir çalışmayı daha hayata geçirdiği bildirildi.

GÜNCEL 24.02.2022 11:02:00 0
25 aileye tatlı patates fidesi

Antakya/SES


Zor günlerden geçen çiftçilere destek amaçlı başlatılan proje kapsamında Antakya´nın Uzunaliç Mahallesinde üreticilerle bir araya gelen Savaş, tatlı patates fidelerini toprakla buluşturdu, hayata geçirdikleri çalışma hakkında açıklamada bulundu.

25 aile tatlı patates ekecek
Tatlı patates üretiminin bölgedeki 25 aileyle birlikte gerçekleştireceklerini anlatan Savaş, “Tatlı patatesleri birlikte ekeceğiz. Bölgedeki 25 aile tatlı patates ekecek. Toplamda 1 milyon fide üretilecek. Üretilen fideleri diğer köylere de göndererek üretimi arttıracağız. Ayrıca 10 ailemiz fesleğen ve süs biberi fide üretimi yapacak. Bununla birlikte 70 ailemize badem, alıç ve ceviz fidesi vereceğiz” dedi.
Hassa ve Arsuz´daki çiftçilerin de üretime dâhil olacağını belirten Savaş, “Toplamda 4 milyon fidenin üretimini yapmış olacağız. 4 milyon fideyi 2 bin ailemiz ekecek ve 5 bin tonluk rekolte elde edeceğiz. Tüm Türkiye ve dünyaya ihracat yapmaya başlayacağız. Kırsal kalkınma programı ile yıl sonunda yaklaşık 10 bin çiftçiye ulaşacağız. Bu sayı gelecek yılın sonunda 20 bine çıkacak. Küçük arazisi olan çiftçilere ekonomik destek amaçlı tohum ve fide vermeye devam edeceğiz. Çiftçilerile anlaşmalı tarım yapacağız ve ürettikleri ürünleri kırsal kalkınma çerçevesinde almaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl sonuna kadar 20 bin aileye destek vermeye çalışacağız. Çiftçilerin ekonomik olarak daha rahat üretim yapması için uygun şekilde gübre temin edeceğiz. Üreticinin, çiftçinin yanında olmaya devam edeceğiz. Kırsaldaki insan yaşasın ki, şehirdeki insana katkı sağlasın' diye konuştu. HBB Başkanı Savaş, üreticilerle birlikte tatlı patates fidelerinin ekimi gerçekleştirdi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10247,71%-0,86
  • DOLAR

    32,22% -0,06
  • EURO

    34,64% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2393,78% 0,04
  • Ç. ALTIN

    3878,05% -0,38