2. Turizm Fest başladı

Samandağ Turizm İşletmeciler ve Yatırımcıları Derneği (SATİYAD) tarafından düzenlenen 2. Turizm Fest başladı. Deniz Sitesi Hz. Hızır Parkı´nda yapılacak açılışla Turizm Fest start dün başladı. Festival, altı gün sürecek.

GÜNCEL 17.08.2018 11:16:17 0
2. Turizm Fest başladı

 

Samandağ/SE Hz. Hızır Parkı´nda düzenlenen festivalin açılışına Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve Serkan Topal, Garnizon Komutanı Emrah Nergiz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Sahil Güvenlik Komutanı Adil Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ateş, AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı, AKP Samandağ İlçe Başkanı Selahattin Yeter, İYİ Parti İlçe Başkanı Seyran Miçooğulları ile sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının yöneticileri de katıldı.
Samandağ sahilinde akrobatik hareketler sergileyen kayt sörfçüler Samandağ sahiline renk katarken, açılışa katılan protokol üyeleri de kayt sörfçüleriyle sohbet etti.
Festivalin açılışında konuşan Hatay Vali Yardımcısı Hersanlıoğlu, 'Samandağ her geçen gün festivallerle anılan bir kentimiz. Tabiat güzellikler, kültürel varlıklarıyla Hatay´ımızın incisi. Hak ettiği değere kavuşabilmesi açısından bu tür organizasyonların önemli olduğunu düşünüyorum. Toplumun bütün kesimlerinin buraya gelerek bu festivallere destek vermesini anlamlı buluyorum' dedi. Samandağ Belediye Başkanı Nehir de şunları söyledi: “Samandağ´ın festival merkezi olması önemli. İlçede farklı kültürlerden, farklı diyarlardan misafirleri ağırlamak ilçenin tanıtımı açısından, aydınlık yarınlarımıza katkı sunması açısından kıymetlidir.'
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş ise 'Biz denizi daha fazla kullanabildiğimiz ölçüde, turizme daha fazla katkı sağlayabildiğimiz ölçüde bu festivali de geliştiririz. Gidecek kilometrelerce yollar atılacak ilk adımla başlar' diye konuştu. SATİYAD Başkanı Tahsin Boğday da 'Bir festivali organize etmek büyük emek ve maddiyat ister. Bizler bu taşın altına elimizi koyduk. 6 günlük bu festival sürecinde çok değerli sanatçılar ağırlayacağız. Bu festival kapsamında 70-80 bin vatandaşımızı bekliyoruz' dedi.
Festivalnin açılışında konuşan Hatay Milletvekili Güzelmansur, 'Samandağ yalnız kültürel olarak değil, bu festivalle hem kendini Türkiye´ye, hem de bölgeye örnek bir şekilde tanıtmış oluyor' derken, Hatay Milletvekili Topal ise şu değerlendirmeyi yaptı: 'Kardeşlik coğrafyası Samandağ´dır, barış coğrafyası Samandağ´dır. Huzurun, barışın, demokrasinin, adaletin coğrafyası Samandağ´dır. Birlik ve beraberliğin coğrafyası Samandağ´dır. O yüzden Samandağlı olmak bir ayrıcalıktır. Pep birlikte el ele verelim, Samandağ´ı, Samandağ´ın sahilini turizm açısından hak ettiği yere getirelim.'
AKP Hatay İl Başkanı Güler de yaptığı konuşmada, Samandağ´ın ve Hatay´ın tanıtımında önemli katkısı olacak bu festivali tertip eden Samandağ Turizm İşletmecileri ve Yatırımcıları Derneği´ne teşekkür etti.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00