15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

İskenderun/SES

İSKENDERUN 30.04.2024 09:46:00 0
15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Gaziantep, Kayseri, Konya Büyükşehir ve İskenderun Belediyesi ekiplerinin şehirde yaptığı alt yapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
İskenderun Belediyesinin Doğan Restaurant'ta Gaziantep, Kayseri, Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile birlikte yaptığı açıklamada, depremde İskenderun’un alt yapısı çöktüğü iddialarının doğru olmadığını ifade eden Dönmez, “HATSU ekiplerinin İskenderun’da deprem sonrası alt yapının tamamen çöktüğü ve alt yapının düzeltilmesi için devletin elinden geleni yapması yönündeki söylemlerinden yola çıkarak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ile toplantı yaptık ve acil çözüm önerileri ile hızlıca İskenderun’u lağımdan kurtarmak için bir fikir birliği ile başlangıç yaptık" dedi.

Dönmez, "Gaziantep, Kayseri, Konya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin saha çalışmasında Hatay Büyükşehir Belediyesinin, İskenderun'un alt yapısının bakımına dair hiç bir çalışma yapılmadığını ve kent genelindeki kanalizasyon ve atık su kanallarının tamamen tıkalı olduğunu gördük. Bu bir iddia değil, Gaziantep, Kayseri ve Konya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ve İskenderun Belediyesi ekiplerinin tespitidir. Şehir merkezindeki pek çok noktada, 10 yıl boyunca bakım yapılmadığı için tıkanan kanalizasyon şebekesi nedeniyle, lağım suları evlerin bodrumlarını doldurup, yollara sızmaya başlamıştı. Üç Büyükşehir belediyesinin ekipleri, günde 17-18 saat çalışarak tıkalı olan kanalları açıp, gerekli onarımları yaptı. İskenderun Belediyesinden işi bilen arkadaşlarımız da aynı gayretle bu çalışmalara katıldı. 15 gün içerisinde 13 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesinin temizliği yapıldı. Eğer her yıl periyodik olarak bu kanalların temizliği yapılmış olsaydı, bu sorunları hiç yaşamazdık. Lütfü Savaş, HATSU bünyesinde işini bilen ve yapan değil, seçim kazanmaya yönelik kadrolarla HATSU’da çalışmaların yapıldığını gösteriyor" değerlendirmesini yaptı.

"Yok" denilen pompadan 75 tane tespit edildi

HATSU'nun deprem sonrası "pompa yok" açıklaması yaptığını anlatan Dönmez, "75 tane pompa olduğunu tespit ettik ve bunların bazılarının kablosu kopmuş, bazılarının bilyesinde arıza var. 15 bin lira masrafla 6 tane pompayı tamir ettik, 6 pompanın değeri yaklaşık 10 milyon lira ve biz 15 bin lira masrafla bunları çalışır hale getirdik. Tüm bu beceriksizliğin arkasında 'deprem oldu, kurtulduk' demişler adeta. Ailelerinden uzakta, 18-24-36 saat çalışan Gaziantep, Kayseri, Konya Büyükşehir ekiplerine teşekkür ediyorum. Bu ekipler önceden de buradaydılar ama HATSU tarafından muhatap bulamadılar. 'Yapılacak bir şey yok alt yapı çöktü' cevabını aldı. Mehmet Öntürk, HATSU’da yeniden kadro kuruyor kısa sürede Hatay’ın her köşesinde güçlü adımlar atılacağına inanıyoruz" diye konuştu.
Dönmez, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İskenderun’da durum vahimdi ama şimdi umut var. 25 yılda bir planlanan alt yapı çalışmalarında vebalimiz var. Hasar tespit çalışmalarını A'dan Z'ye raporlayarak değişmesi gereken yerleri değiştirerek, değişmeyecek yerleri sabit bırakarak alt yapıdaki sorunları çözeceğiz. Devlet HBB’ye 373 milyon Euro kaynak buldu. Bunun 33 milyon Euro’su İskenderun’da ve biz bu bütçeyi doğru kullanarak, dağ ile deniz arasında sıkışan kentte alt yapı sorununu doğru tespitlerle çözeceğiz."


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00