12 bin dönüm tarım arazisi sular altında kaldı

İskenderun/SES

HATAY 6.05.2024 13:26:00 0
12 bin dönüm tarım arazisi sular altında kaldı

Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Amik Ovası'nda yaşanan su baskınını soru önergesiyle Meclis'e taşıdı. Önergesinde, yaklaşık 12 bin dönüm tarım arazisinin sular altında kaldığı belirtilen bölgede halkın büyük mağduriyet yaşadığı ifade eden Çalışkan, bu durumun, bölgenin verimli tarım arazilerinden oluşması nedeniyle milli servet kaybına yol açtığı ve çevresel riskler oluşturduğunu belirtti.

Amik Ovası'nda ve Hatay Havalimanı'na yakın bir bölgede yaklaşık 12 bin dönümlük alanın sular altında kaldığına anlatan Çalışkan, tarım arazisi olan bu bölgedeki su baskınının, milli servet kaybına yol açtığı gibi Aşağıoba, Gülova, Akdaş, Karabatak, Arpahan, Paşaköy ve Demirköprü mahallelerinin sakinlerini de mağdur ettiğini söyledi. Çalışkan, "Su baskınının, kış döneminde açılan ve yaz döneminde kapatılan bentlerdeki toprak ve mil birikintisinden kaynaklandığı değerlendiriliyor. Bu durum, havalimanı ve yeni yolun işlevsiz kalma riskini de beraberinde getiriyor" değerlendirmesini de yaptı.

Milletvekili Çalışkan, bölgedeki tarım arazilerinin ve halkın geçim kaynaklarının korunması için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın konuya ilişkin açıklamaları yapmasını ve sorunun çözümü için gereken adımları atmasını istedi. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne de bir yazı yazarak sorunun çözülmesini talep eden Çalışkan, benzer durumlarla karşılaşmamak için tedbir geliştirilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

“Su baskınına karşı çalışma yürütülmekte mi?”

Milletvekili Çalışkan, TBMM Başkanlığına verdiği, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın yanıtlamasını istediği önergede şu sorulara yer verdi: "Bölgenin tarım arazisi olması nedeniyle su baskınına karşı tedbir maksatlı bir çalışma yürütülmekte midir? Her yıl benzer durumla karşılaşılması sebebiyle mevcut su kanallarıyla ilgili bir çalışma yapılmakta mıdır?”


Anahtar Kelimeler: dönüm tarım arazisi sular altında kaldı

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00