'100 yıllık trafik, 24 saatte değişti'

İskenderun trafiğinde yönlerin değiştirilmesine tepki.

GÜNCEL 12.12.2018 11:50:19 0

HBB´nin İskenderun kent merkezinde trafik yönünün tersine çeviren HBB uygulamasına tepki gösteren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yaşanan trafik sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. Dingil, 'Kimsenin haberi yok. Şoförler odasından görüş alınmamış, il emniyet aksi rapor vermiş. İnsanlar, esnaf tepkili. 100 yıl trafik planı 24 saatte değişti” dedi.

Akın Bodur/İskenderun
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay Büyükşehir Belediyesinin, Ulaşım Master Planı kapsamında İskenderun´da 61 noktada yolun yönünü değiştiren ve önceki gün başlattığı ve pazar sabahından itibaren uygulanmaya başlanan kent merkezindeki trafikte yönlerin değiştirilmesini değerlendirdi. Dingil, kentte yaşanan trafik sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtti.
İskenderun Belediyesi Brifing Salonunda düzenlediği basın toplantısında konuşan Dingil, yöre halkının değiştirilen trafik planına tepki gösterdiğini ifade ederek, 'Konuyla ilgili Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından bizlere hiçbir şey sorulmadı, istişare yapılmadı. Yeni bulvarlar, yeni caddeler yaparsın, konu hakkında bilgilendirmelerde bulunursun, belediyeler ve oda başkanlarından bilgi alırsın. Bu konu böyle çözülür. Ama soruyoruz, kimsenin haberi yok. Şoförler odasından görüş alınmamış, il emniyet aksi rapor vermiş. İnsanlar, esnaf tepkili. 100 yıl trafik planı 24 saatte değişti” dedi.
Dingil, İskenderun´da faaliyet gösteren bazı minibüs kooperatifi başkanınnı da katıldığı toplantıda değerlendirmesini şöyle sürdürdü: 'Sorunlar ancak ortak akılla çözülür. Bu sorunun çözümü için yaşanan sıkıntıya çare arıyoruz. Konunun muhataplarından görüş alıyoruz. Battı-çıktı rantabl olmadı. Kent trafiği şuanda kilitlenmiş durumda. Bizler her zaman esnafımızın yanında olduk, sorunlarını dinledik, çözüm yolları aradık. Ama bu yaklaşım HBB´de yok. ´Ben yaptım oldu´ anlayışı yanlış. Bu sorunun bir an önce çözülmesi elimizden gelen her şeyi yapağız.'
Toplantıya bulunan bazı minibüs sürücüleri de yapılan düzenlemeden haberlerinin olmadığını yineledi ve ”Bizler her yüzlerce yolcu taşıyoruz. Yolcular bizlere tepki gösteriyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Durak yerleri, cepler belli değil. HBB bizleri hiç dikkate almadı, bize herhangi bir bilgi verilmedi. Bu tür adımlar nasıl atılıyor, hiç anlamıyoruz. İşleyiş yanlış. Çünkü sahada durum farklı' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23