Vakıftan protokole iftar

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 06-12 Mayıs tarihleri arasında ´Vakıf medeniyetinde Ramazan´ temasıyla kutlanan Vakıf Haftası kapsamında Durmuş Sıtkı Debboğlu Camii Vakfı tarafından düzenlenen iftara katıldı.

GÜNCEL 20.05.2019 10:49:38 0
Vakıftan protokole iftar

Antakya/SES

Antakya Şehir Kulübü´ndeki iftar, Vakıf İnsanı Durmuş Sıtkı Debboğlu için okunan Hatm-i Şeriflerin duasıyla başladı.
Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı olarak konuşan Hatay Valisi Rahmi Doğan, Vakıflar Haftasında Durmuş Sıtkı Debbooğlu Camii Vakfı´nın hayratlarından birini yerine getirebilmek için bir arada olduklarını ifade etti ve şunları söyledi: 'İnsanoğlu yaşıyor ve ölüyor, geriye bıraktıkları ile anılıyor. Önemli olan Baki kalan hoş bir sedaymış gökkubbede. Debboğlu´da bu insanlardan birisidir. Biz sadakayı cariye diyoruz. Bu gerçekten çok önemli, insan öldükten sonra da amel defterine sevabı yazılan bu hizmetlerin devamı adına da birtakım gelirlerin olması gerekiyor. Ciddi anlamda öğrenciye, Vakıf aracılığı ile burs veriliyor. Bu öğrencilerin hayata tutulması ve gelecekte ciddi görevler üstlenmesi adına verilen bu bursların ne kadar faydalı olduğunu görüyoruz. Durmuş Sıtkı Debbooğlu bu sorumluluğu da bir kamil olarak ilin valisine bırakmış. Biz de bu sorumluluk duygusuyla bu vakfın gelirlerini titiz bir şekilde takip edip, vakfiyesinde ifade etmiş olduğu hayırlara harcıyoruz.'
Kur´an-ı Kerimin okunması ve ezanla orucun açıldığı iftarda Durmuş Sıtkı Debboğlu´nun biyografisi okundu, Vakıf YK üyesi Mehmet Yıldıran´, Durmuş Sıtkı Debboğlu´nun vakıf eserleri ve vakfın faaliyetleri hakkındaki sunum yaptı. Vakfın bursiyerleri adına konuşma yapan Murat Varol, 'Yardımlaşmanın dayanışmanın, cömertliğin, şefkatin ve merhametin ete, kemiğe bürünmesi özellikle ramazan ayında gerçekleşmektedir' dedi. Suat Mıstıkoğlu da, 'Vakıf Bölge Müdürlüğüz manevi değerlerimizi en yüksek seviyede yaşadığımız bu ramazan ayında rahmetlilerin güzel hatıralarını, onların kurdukları vakfın, onların istekleri doğrultusunda yönetilmesi, onların ruhlarını yücelttiğine inanıyorum' değerlendirmesini yaptı. Hatay 2. Hudut Alay Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, MKÜ Rektörü Hasan Kaya, Hatay Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu, Bilal Ölmez, Mahmut Hersanlıoğlu, Salih Altun, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, Hatay Ermeni Cemaat Vakfı Başkanı Cem Çapar, Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ortodoks Cemaati Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri ve Debboğlu ailesinin de katıldığı iftarda, Vakıflar Bölge Müdürvekili Mehmet Yıldıran, Hatay Valisi Doğan´a Durmuş Sıtkı Debboğlu Camii Vakfının plaketini verdi.

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22