Hak-İş 1 Mayıs´ı kutladı

Hak İş Konfederasyonu Hatay İl Temsilciliği: Özgürlük, adalet ve demokrasi için haykırıyoruz

GÜNCEL 30.04.2021 14:24:02 0
Hak-İş 1 Mayıs´ı kutladı

Hak İş Konfederasyonu Hatay İl Temsilciliği, 1 Mayıs´ı bugün İskenderun´daki Atatürk Anıtı Alanında yaptığı basın açıklamasıyla kutladı. Hak İş Konfederasyonu Hatay İl Temsilcisi Mehmet Güngör, 'Bizler, Türkiye´nin bütün emekçileri, kadınları, erkekleri, gençleri, emeklileri, yaşlıları, engellileri, işsizleri, yoksulları, meslek sahipleri olarak; tüm dünya emekçileriyle birlikte bugün yine 1 Mayıs´ta birlikteyiz. Hak İş olarak, 1 Mayıs ruhunu en güçlü şekilde yansıtmak için, ekranlarda, dijital platformlarda, illerde ve her yerdeyiz. 1 yılı aşkın süredir devam eden salgın nedeniyle emekçi kardeşlerimizle omuz omuza alanlarda olamasak da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde; Emekçilerin hakkı, sağlık, huzur ve refahı, iş güvencesi için, sorunların çözümü için taleplerimizi tüm dijital platformlarda sunuyoruz' dedi.

1 Mayıs´ta meydanlarda, ekranlarda ve her yerdeyiz

Bu 1 Mayıs´ta, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını, sendikal örgütlülüğün teşvik edilmesini, KİT´ler ile tüm kamu kuruluşlarındaki şirketlerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini, adaleti, refahı ve güvenceyi sağlayan Kamu TİS´i, ücretlerdeki vergi dilimlerinin yüzde 20´de sabitlenmesini, herkes için düzenli asgari gelir yardımı sisteminin kurulmasını, mevsimlik ve geçici işçilerin sorunlarının tam çözümünü, covid-19 salgınının tüm işçiler için meslek hastalığı sayılmasını, tüm emekçilerimiz için daha fazla iş ve gelir güvencesini, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha fazla yaygınlaştırılmasını istediklerini anlatan Güngör, şöyle konuştu: 'Bizler, Emek ve Dayanışma Gününde; Güçlü ve güzel yarınlar, güçlü gelecek, sağlığımız, işimiz, ekmeğimiz ve tüm emekçilerimiz için taleplerimizi yine yüksek sesle haykırmak için meydanlardayız. Daha fazla dayanışma, daha çok önlem, daha çok iş güvenliği, örgütlü toplum ve daha güçlü Türkiye için 1 Mayıs´ta yine meydanlarda, ekranlarda ve her yerdeyiz. Tüm emekçilerimizle birlikte üretmeye, büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz. 1 Mayıs´ta ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün emekçileri, mağdurları, mazlumları ile küresel salgına karşı tüm insanlık adına dayanışmamızı yinelemek için buradayız. Biliyoruz ki dünyamız bir, gayemiz bir. Hak-İş olarak, salgın sürecinde ITUC, ETUC, ILO, ITUC-AP ve TUAC ile birlikte işbirliği ve dayanışma içinde olmayı önemsiyoruz.'

'83 milyon vatandaş ve 4 milyon göçmenle birlikte Türkiye´yiz'

'Ülkenin bugünü ve geleceği, bütünlüğü, insanların birlik, beraberlik ve kardeşliği, talep, teklif ve beklentilerinin karşılanması için meydanlardayız ve ekranlardayız' diyen Güngör, istemlerini de şöyle sıraladı: 'Hak-İş olarak asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını; Kayıt dışı istihdamın önlenmesini, istihdamın artırılmasını ve yoksulluğun önlenmesini; Sendikal örgütlenmenin teşvik edilmesini; İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin artırılmasını; Biz çalışanlar, emekçiler olarak; milli gelirden, ekonomik büyümeden ve refah artışından hak ettiğimiz payı; İnsanı merkeze alan, daha adil ve sürdürülebilir bir dünya ve Türkiye; Emekli aylığı alt sınırının asgari ücret düzeyine yükseltilmesini; Çalışanlara yönelik her türlü şiddet ve mobbingin önlenmesini; Çocuk istismarının önlenmesini, kadına yönelik şiddetin son bulmasını istiyoruz. İstihdamda kadın, genç ve engelli bireylere daha çok yer verilmesini; Çocuk işçiliğinin her türüyle mücadele edilmesini; Annelik hakkının korunmasını, kreş ihtiyacının ve bakım hizmetlerinin karşılanmasını; Gençlerin eğitim, staj ve işe giriş imkânlarının geliştirilmesini istiyoruz.

Engelli bireylerin sosyal hayata katılımının artırılmasını; Hangi ülkeden olursa olsun ülkemize sığınan mülteci ve göçmen kardeşlerimiz için, entegre edilebilir, sürdürülebilir, ulusal ve uluslararası uyum politikalarının ve işbirliğinin geliştirilmesini istiyoruz. Çevre dostu bir dünya istiyoruz. Biz 83 milyon vatandaşımız ve 4 milyon göçmen kardeşimiz ile birlikte Türkiye´yiz diyoruz. Hepimizin temel haklardan, eşit şartlarda ve eşit sorumlulukla yararlanmasını istiyoruz. Dünyanın dört bir yanında mazlumların uğradığı zulmün son bulmasını, tüm dünyada barış, özgürlük, adalet, demokrasinin tesis edilmesini ve insan haklarının geliştirilmesini istiyoruz. Biliyoruz ki; Ülkemizin yaşadığı bu zor günleri, önlemlere uyarak, sabrederek, dayanışma ve el birliğiyle atlatacağız. Refahın, kardeşliğin, huzurun ve hoşgörünün artarak hâkim olduğu bir Türkiye´nin kıvancını yaşıyoruz.
Ülkemize, insanlarımıza ve emekçilerimize güveniyoruz. Ülkemizin potansiyeline, gücüne ve geleceğine yürekten inanıyoruz.
Geleceğimiz ve emeğimiz için umutluyuz.'

Emekçilerle omuz omuza, mücadele etmeye, güçlenmeye ve büyümeye devam edeceklerini belirten ve sendikasız ve örgütsüz çalışanlara ´örgütlü ve sendikalı ol´ çağrısı yapan Güngör, emekçileri, erdemli ve şeffaf sendikacılık, dünya sendikal hareketi ile dayanışma için, demokrasi ve sosyal adalet için Hak-İş´le birlikte mücadeleye davet ettiğini de kaydetti. Hak-İş olarak bugün; Emek, barış, özgürlük, adalet ve demokrasi için haykırıyoruz' diyen ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlayan Güngör, kaymakamlıktan alınan izinle yapılan açıklamaya Hak-iş konfederasyonu bağlı Özçelik-İş Sendikası, Hizmet-İş Sendikası ve Özsağlık-İş Sendikası başkan ve yöneticilerinin katıldığı da ifade etti.

 


Anahtar Kelimeler: Mayıs kutladı

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29